Lyon, ligler ertelenince maaşları durdurdu!

Lyon, ligler ertelenince maaşları durdurdu!
Fransız kulübü Lyon, Ligue 1’in korona virüs salgını nedeniyle ertelenmesinin ardından oyuncu maaşlarının ödenmesinin durdurulduğunu açıkladı.

Korona virüsün küresel çapta yayılması spor dünyasını da derinden etkiledi. Avrupa’nın bazı ligleri ertelenirken, Süper Lig gibi bazı ligler de seyircisiz oynanıyor. Öte yandan Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, EURO 2020 ve Copa America gibi büyük organizasyonlar da ertelendi.

Fransa Ligue 1’in ertelenmesinin ardından Lyon kulübünden önemli bir karar geldi. Fransız kulübü, liglerin ertelenmesinin ardından oyuncu maaşlarının ödenmesinin durdurulduğunu açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye dışında tüm Avrupa’da futbol durdu. Fransa Ligue 1 de, corona virüsü salgını nedeniyle ligleri erteledi. Lyon Kulübü, liglerin ertelenmesi nedeniyle futbolcuların maaş ödemesini durdurduğunu açıkladı.

Lyon Kulübü’den yapılan açıklamada “Yetkililer tarafından corona virüsü tedbiri nedeniyle tüm antrenmanların ve liglerin durdurulma kararı doğrultusunda kulüp olarak futbolcuların maaşlarının ödenmemesi kararı alınmıştır” denildi. Açıklamada tesis çalışanlarının da ücretlerinin ödenmeyeceği belirtildi.