Lyon'dan UEFA'ya ilginç çağrı

Lyon'dan UEFA'ya ilginç çağrı
Beşiktaş'ı 2-1 mağlup eden Lyon'da kulüp başkanı Michel Jean Aulas, İstanbul'daki maçın seyircisiz oynanması gerektiğini savundu. Lyon'un teknik direktörü Genesio ise farklı konuştu.

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ı 2-1 mağlup eden Lyon'da başkan Michel Jean Aulas, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'a suçlamalar yönelten Aulas, "Beşiktaş Kulübü, sanırım maç biletlerini, stada girmemesi gereken insanlara dağıtmış. Almanya'dan gelen çok sayıda taraftar vardı. Birçok taraftarımız yaralandı. Korku içindeyiz" dedi.

Maç öncesi yaşananları anlatan kulüp başkanı, "Stadyum girişinde çatışmalar oldu. Daha sonra stadyumda taraftarlarımız dumanlara maruz kaldı. Başlarına havai fişekler geldi. Taraftarlar, kızgınlıklarını göstermek için sahaya atladı" ifadelerini kullandı.

UEFA'nin rövanş karşılaşması için tüm tedbirleri alması gerektiğini kaydeden Aulas, "Ben UEFA'nın sorumluluğunu üstlenerek gerekli önlemleri alacağını umut ediyorum. Seyircisiz veya başka sahada maç oynanabilir. Ancak Beşiktaş'ın sahasına gitmenin oldukça zor olacağını düşünüyorum. Bu akşam her iki tarafta da yaşanan aşırılıkları görünce hepimiz çok korktuk." diye konuştu.

Aulas, saha içinde ve dışındaki gerginliklerle ilgili olarak, "30 yıldır hiç böyle bir şey yaşamadım." ifadelerini kullandı.

Olympique Lyon Teknik Direktörü Bruno Genesio, UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ı 2-1 yendikleri maç öncesinde yaşanan olaylara rağmen karşılaşmanın oynanmasının önemli olduğunu söyledi.

Genesio, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, yaşanan olaylardan dolayı üzgün olduğunu vurgulayarak, "Futbolun buna yakışmadığını düşünüyorum. Sonuç olarak maçın oynanması, iptal olmaması çok önemliydi. Futbol bu, kötü anlar için değil. Kolay olmadığını söyleyebilirim." dedi.

İkinci karşılaşma için bir endişe yaşayıp yaşamadığı sorusunu yanıtlayan Genesio, "Açıkçası orada bizim güvenliğimizi sağlayacak görevlilere güveniyoruz. Maçı oyuncular oynuyor, seyirciler oynamıyor. Sahada mücadele etmemiz gerekiyor. Şu anda endişeli değilim." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş karşısında ilk yarıda zorlandıklarını anlatan Bruno Genesio, şunları kaydetti:

"İleride basmaya çalıştık. Beşiktaş iyi ve hak edilmiş bir gol attı. İkinci yarı daha hareketli bir Lyon vardı. İkinci maçın zor olacağını düşünüyorum. Beşiktaş iyi takım, biz de hazırız. Oyuncuların uluslararası tecrübesi var. Şansları eşit görüyorum."

İlgili Haberler