Bedrettin Dalan'dan Türklük dersi!

Bedrettin Dalan'dan Türklük dersi!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Bedrettin Dalan'ın 2007 yılında Yeditepe Üniversitesi'nde "Türk Kimliği" üzerine yaptığı konuşma sosyal medyada tekrar gündem oldu.

FETÖ'nün Ergenekon kumpasının hedeflerinden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Bedrettin Dalan'ın yıllar önce İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde yaptığı konuşma yeniden gündemde.

Dalan, yaptığı konuşmada; M.Ö. 2259 yılında Çin kaynaklarında Türk ismini görürsünüz derken, "Bugün Avrupa'da hiç bir millet kendini tarihini değil milattan önceye, milattan sonra 800 yılına dahi indergeyemiyor. Almanlar da öyle, Fransızlar da öyle, İtalyanlar da öyle. Bunların ulus olmaları 16. 17. yüzyıldan sonradır." ifadelerini kullanıyor.

Dalan sözlerini şu şekilde sürdürüyor: "Türk dili ise, aynı şekilde M.Ö. 2259 yılından önce de başlıyor. Ötüken'de yapılan son araştırmada, M.Ö. 18 bin yıla kadar giden kaya resimleri ve resimlerin sonunda da yazıya dönüşmüş Türk yazısını bulduk. Demek ki M.Ö. 18 bin yıla gidebilen bir tarihin, bir derinliğin evlatlarısınız.