Macarlar Ronaldo'yu durduramadı

Macarlar Ronaldo'yu durduramadı
EURO 2016 F Grubu'nda son maçında Türkiye'yi de çok yakından ilgilendiren maçta Macaristan ile Portekiz karşılaştı..

Olası Macaristan galibiyetinde Türkiye en iyi üçüncüler arasına adını yazdıracaktı ancak 6 golün atıldığı karşılaşmada Macaristan'ın 3 golü Millilerimize tur için yeterli olmadı.

Bursaspor'un yıldızı Balazs Dzsudzsak'ın 2 gol attığı, Macaristan'ın 3 kez öne geçtiği maçta Portekiz Ronaldo'nun 2 ve Nani'nin golleriyle 3-3'lük beraberliği kurtardı ve bizim gruptan çıkma ihtimallerimizden birini çöpe attı.

Macaristan Portekiz maçı A Milli Takımız için de kader sınavı. Euro 2016 F Grubu'nun son maçında lider Macaristan, Portekiz ile İzlanda da Avusturya ile kozlarını paylaşıyor. Macaristan ile Portekiz arasındaki maç, bizi çok yakından ilgilendiriyor.Macaristan kazandığı takdirde, diğer mücadelenin sonucuna bakmadan, Türkiye en iyi üçüncüler arasında yer alacak

Lyon Stadı'ndaki mücadelede Macaristan 19. dakikada Zoltan Gera'yla 1-0 öne geçti. İlk yarının bitimine 3 dakika kala sahneye çıkan Fenerbahçe'nin yıldızı Nani Ronaldo'nun asistinde golü fileleri havalandırarak takımını soyunma odasına moralli götüren isim oldu.

DZSUDZSAK ŞOV YAPTI

İkinci yarıda Süper Lig'in bir başka yıldızı Balazs Dzsudzsak fırtınası vardı. Bursaspor'un golcüsü 47. dakikada Macaristan'ı yeniden öne geçirdi. Ancak Macaristan'ın üstünlük sevinci sadece 3 dakika sürdü.

Portekiz'in ilk golünde asisti yapan Cristiano Ronaldo 50'de golle skora denge getirdi.

Takımını liderliğe, Türkiye'yi de son 16'ya taşımak için elinden geleni yapan Balazs Dzsudzsak 55'te Macaristan'ı maçta 3'üncü kez öne geçiren golü attı.

MACARİSTAN DİREĞE TAKILDI


Portekiz'e adeta ecel terleri döktüren Macarlar, öne geçtikten sonra da rakip kaleye yüklenmye devam etti. 63. dakikadaki Macaristan atağında Adan Szalai'nin şutu direkten döndü.

QUARESMA MAÇIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Nani ve Dzsudzsak kadar maçın kaderini etkileyen Süper Lig'den bir başka isim de Beşiktaşlı Quaresma oldu. 61'de oyuna giren Q7, topla ilk buluşmasında asist yaparak Portekiz'i hayata döndürdü. Quaresma'nın ortasında kafa vuruşunu yapan Ronaldo kendisinin 2, takımının 3'üncü golünü atarak maça 3-3'lük eşitliği getirdi.

Portekiz'de Nani 81'de yerini golcü Danilo Pereira'ya bıraktı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Portekiz ve Macaristan 3-3 berabere kaldı.

Macarlar 5 puanla F Grubu'nun lideri olarak son 16'ya yükseldi. Portekiz 3 puanla 2'inci, İzlanda da grubu 3 puanla 3. sırada tamamlayarak bir üst tura adını yazdırdı. Avusturya grubu 2 puanla son sırada tamamladı.

.