Maçka Parkı'ndaki güvenlik skandalında karar

Maçka Parkı'ndaki güvenlik skandalında karar
İstanbul Maçka Parkı'nda güvenlik görevlisinin parkta gezen kadınların kıyafetlerine müdahale etmesi tartışmaları da beraberinde getirmişti. Olayın sosyal medyada gündem olurken mahkemeye taşınan olayda karar çıktı.

Maçka Parkı'nda 2017'de yaşanan kıyafet tartışmasında karar çıktı.

Bir güvenlik görevlisinin, parkta gezen kadınların kıyafetlerine müdahale etmesiyle ortaya çıkan görüntüler Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya taraflar ve avukatları katıldı.

Çağla Köse esas hakkındaki savunmasında şikayetinin devam ettiğini belirterek “Ben çocukluğumdan beri toplumsal baskı kaynaklı ‘El alem ne der’ baskısıyla, aile baskısına maruz kaldım. Tam ‘Bir birey oldum, özgürüm’ dedim. Bu olay başıma geldi. Medyada bu konu ile ilgili haberler yapıldı, bir dönem intihar etmeyi düşündüm. Ben diğer kişiye hakaret etmedim. ‘Manyak’ kelimesini sadece ağır hakaret altında kullandım" dedi.

"SABIKASIZLIĞINI GÖZ ÖNÜNE ALARAK..."

Köse’ye ‘Hanımefendi’ şeklinde hitap ettiğini öne süren Savaş İlter ise savunmasında “Kadına ailenin ricasını ilettim, birbirleriyle ters düşmesinler düşüncesine sahiptim. Bana ‘Sanane’ şeklinde konuşarak bağırdı. ‘Beni taciz ediyor’ dedi ve beni insanların baskısına maruz bıraktı. Ben de diğer sanıktan şikayetçiyim" şeklinde konuştu.

Kararını açıklayan mahkeme, Savaş İlter’e 'Hakaret' suçundan 3 bin 300 Türk lirası adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme, sanığın sabıkasızlığını göz önüne alarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme “Hakaret" suçundan yargılanan müşteki sanık Çağla Köse hakkında ise, Sanık İlter’in kendisine karşı işlemiş olduğu haksız fille tepki olarak işlediğine kanaat getirerek ceza vermekten vazgeçilmesine hükmetti.