Madalyonun iki yüzü | İki emekli iki ayrı Türkiye

Madalyonun iki yüzü | İki emekli iki ayrı Türkiye

Madalyonun iki yüzü | İki emekli iki ayrı Türkiye

MADALYONUN İKİ YÜZÜ

Emekli maaşlarına gelen zamla maaşlarının kendilerine yetip yetmediğini sorduğumuz vatandaşlar farklı ifadelerde bulundu. Emekli bir vatandaş geçmediğimiz köprülerin parasını vatandaştan alınmasına sitemde bulunurken bir başka emekli vatandaş ise iktidarı savundu.

Rusya da yaşayan bir emekli vatandaş Türkiye’den aldığı emekli maaşından bir şey kalmadığı ve çok fazla vergi ödediğinden dert yandı. Türkiye’de emeklinin geçinme şansı olmadığını belirten vatandaş, “Ülkenin durumunu görüyoruz, ülke uçuruma gidiyor kula kulluk yapıldıkça hiç yol kat edemeyiz. İktidarı savunanların üzerindeki giydiği kıyafet bilmem kaç senelik hala birilerini savunuyor neymiş bana yol yapmış, bana mı yaptı geçmediğim köprüye, geçmediğim otobana Rusya da yaşamama rağmen emekli maaşımdan para kesiliyor. Benim Türkiye’de evim yok, Rusya da evim, arabam var ben orda 2 bin dolara Mercedes aldım, vergi yok burada emekli vatandaş Mercedes alsın da göreyim alnını karışlarım. Ben bir insanım bir bireyim ya alın teri olmadan alınan paradan bir fayda gelmez bana para versin diye kimsenin peşinde dolaşamam. Onca yolsuzluk, rüşvet ve dolandırıcılık iddialarına rağmen kamuda bir tane istifa eden yok, Danimarka başbakanı yanlışlıkla kredi kartlarını karıştırıp devletin kredi kartıyla bir tane çikolata aldı diye istifa etti. Bizde istifa diye bir şey yok hala koltukta kalmak için uğraşıyorlar” diyerek sitemde bulundu.

3 BİN LİRA İLE GEÇİNİLEBİLİR

Emekli maaşınızla geçinebiliyor musunuz sorusuna, maaşının yeni gelen zamla 2600 liraya çıktığını ve geçim derdinin olmadığını iddia eden emekli vatandaş ise şunları söyledi: “Çalışana bu memlekette iş çok doğru söylemek lazım 5 bin lira maaş alanda geçinemiyorum diyor, 3 bin lira alanda geçinemiyorum diyor ama Allaha şükür etmek lazım. Biz gençliğimizde ekmeği dörde, beşe bölüp yerdik şimdi her şey bol, biz zamanın da bu memleketle paramız ile ekmek, yağ, şeker alamıyorduk, kuyruklarda beklerdik şimdi rahat alabiliyoruz, kuyruk bekleme derdimiz yok. Eskiden Eczaneler hastanenin içindeydi kuyruklara girip ilaç almayı bekliyorduk, şimdi her yer eczane ilaç alamama gibi bir derdimiz yok. Allah bu hükümeti başımızdan eksik etmesin. Bundan önceki hükümetleri de gördüm hiçbirinden bir fayda görmedim bu iktidar yol, köprü, hastane, tünel, okul yaptı. Başka vatandaşlar yapma diyor yapma denilir mi yapılmış ne güzel işte daha ne yapsınlar.”

İlgili Haberler