Madem savaş uçağın yoktu...

Madem savaş uçağın yoktu...

Napolyon Bonapart, bir muharebe kaybedilince ordunun başındaki komutana, sebebini sorar. Komutan, "bunun için 40 sebep sayabilirim" der. Napolyon, say bakalım" deyince komutan "Birincisi barutumuz bitti..." diye cevap verir. Komutan "ikincisi" diye devam edecek olunca Napolyon, "diğerlerini saymana gerek yok" der...

Tabii bir ordu, yetersiz barutla savaşa girmişse, bundan birinci derecede sorumlu olan başkomutandır! Yani burada Napolyon''dur. Dolayısıyla yenilginin sonuçlarına katlanmıştır...

***

Şimdi Ukrayna''ya başkomutanlık yapan Cumhurbaşkanı Zelenski, dünya liderlerine bir kez daha "uçuşa yasak bölge" çağrısında bulundu ve savaş uçağı talebini yineledi:

"Biz insanız ve bizi korumak, insanları korumak sizin insani göreviniz. Ve bunu yapabilirsiniz. Eğer bunu yapmazsanız, en azından bize kendimizi korumamız için savaş uçağı vermezseniz, bundan tek bir sonuç çıkabilir: Siz de bizim yavaş yavaş ölmemizi istiyorsunuz demektir."

"İyi de ordunun savaş uçağı sayısının yetersiz olduğunu savaş sırasında mı anladın?" derler adama...

Tabii "adamın ülkesi işgal ediliyor, yardım istemesi normal" denilebilir...

Sen ülkeni savunmak için yeterli donanıma sahip değilsen, topraklarını, ayrıldığın ülke için tehdit haline getirmeyeceksin!

NATO''yu davet ederek, aslında Rus ordusunu davet etmiş olmayacaksın!

Çünkü bunun Rusya için bir savaş sebebi olduğunu biliyorsun...

***

NATO gelmediği gibi Amerikan Dışişleri Bakanı Bilinken, Ukrayna''nın komşusu Moldova''dan seslenerek "Kendimizin, müttefiklerimiz ya da ve ortaklarımızın, Kiev''in Rusya''ya karşı savunmasını desteklemek için ne gönderebileceği üzerinde de çalışıyoruz" dedi ve Polonya''nın Ukrayna''ya uçak göndermeye karar vermesi halinde ABD''nin bu sevkiyatı nasıl destekleyebileceğini gündeme aldıklarını ifade etti.

Amerikan ve Batı basınında da ABD''nin vereceği F-16 savaş uçakları karşılığında, Polonya''nın elindeki Rus yapımı savaş uçaklarını Ukrayna''ya göndereceğine dair haberler yayınlandı!

Polonya hükümeti ise iddiaları "yalan haber" olarak nitelendirdi ve "Polonya, savaş jetlerini Ukrayna''ya göndermeyecek, havaalanlarını da kullanıma açmayacak. Diğer alanlarda önemli yardımlarda bulunuyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

***

Elbette, Ukrayna halkı için üzülüyoruz. Yalnız, ülkenin bu duruma gelmesine; Soros''un turuncu devriminin ülke yönetimini ele geçirmesine, Ukrayna halkı da yeteri kadar karşı çıkmadı! Şimdi yaşanan işgal durumu işte o turuncu devrimin sonuçlarıdır.

Denilebilir ki "Adam savaşa girmedi, ülkesi işgale uğradı. İşgalcinin hiç mi suçu yok?" Elbette işgali kimse onaylamıyor. Üstelik Rusya, Ukrayna''da turuncu devrim yaşanırken, seyretti. Oysa turuncu devrimler, eski Sovyet coğrafyasındaki bütün ülkelerde aynı modelle uygulanmaya çalışılıyordu. Yöntemleri belliydi. Sırbistan''daki Otpor modeli bir örgütlenme ile seçim sonuçları aleyhine kampanya başlatılıyor, parlamento ve hükümet baskı altına alınıyor, ülke kaos içine giriyor ve projesi olan ekip yönetimi ele geçiriyordu. Rusya, Beyaz Rusya''yı Soros''un eline bırakmadı ama Ukrayna''nın yem olmasına engel olamadı. Şimdi Rusya, istihbarat servisinin yapamadığını, orduyla yapmaya çalışıyor! Nitekim Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin''in, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesinde "Silahla ya da müzakerelerle hedeflerime ulaşacağım" dediği anlaşıldı.

İyi de Soros''çu darbeler, istihbarat organizasyonu değil miydi? Rus istihbaratı ve Putin, neden Soros''çu darbelere istihbarat operasyonu ile cevap veremedi?

Zelenski''ye de "Madem savaş uçağın yoktu, niye bindin Amerikan kayığına da ülkenin işgaline sebep oldun?" diye sormak gerekir...

Yazarın Diğer Yazıları