Madem şeffafsınız lütfen yanıt verin

"Ege Denizi artık Yunan gölü oldu" başlıklı yazıma, İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı Genel Sekreterliğinin bilgilendirme mesajı geldi. Etik medya kuralları ve özgür gazetecilik anlayışım içinde hem gelen mesajı yayınlayacak hem de bazı sorularım olacak.

Önce şunu vurgulamam gerekli;

Komutanlığımızın yaptığı bilgilendirmeyi şeffaf devlet anlayışı içinde değerlendiriyor, teşekkür ediyor ve şu hatırlatmayı yapıyorum soyadım; Uğuroğlu''dur.

Değerli okurlarım;

Bilgilendirme mesajı aynen şöyle:

"Sayın Orhan UĞURLUOĞLU-Yazar - Yeniçağ Gazetesi

Gazetenizin 02 Haziran 2020 tarihli internet nüshasında, ''Ege Denizi Artık Yunan Gölü Oldu''  başlığıyla yayınlanan yazınıza istinaden aşağıdaki bilgilendirmenin yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

02 Haziran 2020 tarihinde bazı haber sitelerinde ''Ege Denizi Artık Yunan Gölü Oldu'' başlığı ile yayınlanan haberde "Ege Denizi''nde 18 Türk Adası ve 2 Türk Kayalığının Yunanistan tarafından işgal edildiği ve Yunan Sahil Güvenlik Botlarının hiçbir engelle karşılaşmadan sürekli Türk Karasularına girdiği ve Türk Bayraklı bazı özel tekneleri taciz ettiği" yönünde iddialar yer almıştır.

Söz konusu haberde, "Yunan Sahil Güvenlik Botlarının hiçbir engelle karşılaşmadan sürekli Türk karasularına girerek teknelerimizi taciz ettiği ve Sahil Güvenlik Komutanlığının buna seyirci kaldığı" yönündeki hiçbir rasyonel dayanağı olmayan asılsız iddialara ilişkin gerçek bilgiler aşağıda istifadenize sunulmuştur;

Bodrum ve Datça açıklarında meydana geldiği iddia edilen taciz olayının Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirilmesini müteakip derhal olay mevkiine intikal edilerek gerekli tüm müdahale yapılmış ve müteakiben hukuki süreç başlatılmıştır.

Habere konu edilen ve benzeri hiçbir taciz olayında Sahil Güvenlik Komutanlığının müdahalede bulunmaması söz konusu dahi olamaz. Nitekim; 02 Nisan 2020 tarihinde, habere konu edilen adalardan biri civarında Yunan unsurları tarafından taciz edilen bir ticari gemimizin güvenliği derhal sağlanmış, gemimize Mersin''e intikali süresince refakat edilmiştir. Yine, 05 Mayıs 2020 tarihinde Ayvalık önlerinde diğer bir ticari gemimize yönelik olarak gerçekleştirilen benzer bir taciz de Sahil Güvenlik Komutanlığının müdahalesi ile anında sonlandırılmıştır.

2020 yılı içerisinde Yunanistan tarafından sadece Ocak ve Şubat aylarında Türk Sahil Güvenlik Botları tarafından yapılan sözde karasuyu ihlallerine yönelik verilen "NOTA" lardaki toplam 97 adet ihlal, haberde yer alan iddiaların tam aksine, habere konu edilen bölgelerde Sahil Güvenlik Komutanlığının varlık göstermediği tek bir gün bile olmadığının en açık kanıtıdır.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ülkemizin 8.484 km uzunluğundaki sahil şeridi boyunca özellikle de Ege Denizi''nde 7 gün 24 saat boyunca kontrol ve devriye görevlerini kesintisiz ve eksiksiz şekilde yerine getirmektedir.

Yunan unsurlarının; 06 Mart 2020 tarihinde Dikili''de, 11 Mart 2020 tarihinde Ayvalık''ta,  18 Nisan 2020 tarihinde Bodrum''da gerçekleştirdiği ihlallere karşı Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından vakit geçirmeksizin, misliyle verilen karşılıklara ilişkin basında yer alan haberler, Sahil Güvenlik Komutanlığının, tüm açıklığı ile günlük ve güncel olarak kamuoyu ile paylaştığı görevlerinden sadece birkaçının basına yansımasıdır.

Sonuç olarak, bahse konu haberde yer alan iddialar gerçek bilgiye, kayda ve rasyonel argümana dayanmayan tamamen mesnetsiz ve Sahil Güvenlik Komutanlığını kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmaya yönelik asılsız iddialardır.

Sahil Güvenlik Komutanlığı her zaman olduğu gibi bugün ve bugünden sonra da 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz şekilde ülkemizin Tüm denizlerinde ulusal ve uluslararası kanunlar çerçevesinde görevlerini icra etmeye devam edecektir. Saygılarımızla."

Değerli okurlarım,

Madem Sahil Güvenlik Komutanlığı''mız bilgilendirmeyi anında yanıtlıyor o halde şu sorularıma da aynı hızda yanıt vermesini bekliyorum:

18 Türk adası işgal edilirken neden müdahale edilmedi?

- Bugün adalarımız neden Yunanlılardan temizlenmiyor?

Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos''un, Muğla''mızın mücavir alanı içinde olan Keçi Adası''na gelişine neden izin verdiniz?

- Yunanistan, işgal ettiği adaların karasularını da kendi karasularına ekleyerek Ege''deki karasularını fiilen 12 mile çıkardı mı?

Ege''de 6 millik Türk Karasuları fiilen 3 mile düştü mü?

- Ege denizinde Yunan egemenliğinin kapsadığı toplam alan ne kadar, Türkiye''nin ki ne kadar?

Yunanlılar örneğin Datça kıyılarını da işgal ederlerse, 18 ada da olduğu gibi seyredilecek mi?

- 18 Türk adasının ve vatan toprağının Kardak kayalığı kadar değeri yok mu?

Türkiye''nin toprak ve karasularını korumak, işgali sonlandırmak için siyasi bir karar gerekiyor mu?

- Siyasi karar gerekmeden müdahale etmemeniz görev suçu değil mi?

Son sorum İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu''ya; Ayrılamaz, parçalanamaz vatan toprağımız olan 18 Türk adasının Yunan işgalinden temizlenmesi için gerekli emri verecek misiniz? Saygılarımla arz ederim.

Not: Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Sayın Ümit Yalım''dan da bu açıklamaya yanıt bekliyorum.

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları