Maden sondajı nedeniyle Fatsa’da sular çamurlu akıyor

Maden sondajı nedeniyle Fatsa’da sular çamurlu akıyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçesinde ormanlık alanda yapılan maden sondajı nedeniyle çevre köylerde suların çamurlu aktığını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Ordu’nun Fatsa ilçesi ormanlık alanda yapılan maden arama sondajları, bölgenin daha önce tertemiz olan kaynak sularını çamur haline getirmiş. Köylülerin, sebzelerin dalında çürüdüğü gibi çok ciddi iddiaları var. Bunlar dikkate alınmalı” dedi.

Seyit Torun, hem bölgedeki maden sahasında hem de maden sahasına yakın köylerde incelemelerde bulundu.

Torun, “Maden bölgesindeki yetkililer doğaya ve insana hiçbir zarar vermediklerini söylüyor. Buna teknik incelemeler karar verir ancak, o kadar geniş alanın maden için açılması bile başlı başına doğaya zarar vermektir. Doğayı eski haline getirdiklerini söylüyorlar. Takipçisiyiz” diye konuştu.

Maden bölgesindeki incelemelerden sonra yakındaki köyleri ziyaret eden Torun, Bahçeler mahallesinde köylülerin iddialarını ve şikâyetlerini dinledi. Torun, köylülerin anlattıkları ve gözlemlerine ilişkin şöyle konuştu:

“Hemşerilerimiz madenden sonra doğanın ve suyun değiştiğini söylüyor. Örneğin yıllardır kullandıkları içme suyunun artık çamur gibi aktığını anlattılar. Ben de şebeke suyu ile bölgenin içme suyu arasındaki farkı gözlerimle gördüm. Köylüler daha önce sularının tertemiz olduğunu ve yıllarca kullandıklarını söylüyor.

Maden arama sondajları burada suyu kirletmiş, bazı bölgelerimizde suyu hep kaybetmiş. Bir de madene giden yol köyden geçiyor ve ağır tonajlı araçlar yolu bozmuş. Hiçbir iyileştirme yapılmıyor. Bu durum mal ve can güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Bahçelerdeki sebzeler üzerinde gözle görünür değişiklikler var”. Her iki tarafı da dinledik. Açık olarak vatandaş suyu kullanılamaz hale gelmiş. Vatandaşın burada çözüme ihtiyacı var.

Kimse gelişmeye, kalkınmaya, ekonomik faaliyetlere karşı değil ancak bu faaliyet insan sağlığını etkiliyorsa, insana zarar veriyorsa bunu yok sayamayız. İnsanın yaşamını paraya ve maddiyata değişemeyiz.”

İlgili Haberler