Maduro: “Darbeden haberdardım"

Maduro: “Darbeden haberdardım"
Nisan 2019’da kendisine karşı düzenlenen darbe girişiminden, önceden haberdar olduğunu söyleyen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, “Komplonun hangi boyutlarda olduğunu ve komplocuların ellerinin ne kadar uzağa gidebileceğini görmek için hiçbir müdahalede bulunmadım” dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Washington Post gazetesine verdiği röportajda geçen yıl kendisine karşı düzenlenen darbe girişimi hakkında açıklamalar yaptı. Muhalefetin kendi saflarında gördüğü Venezuela Yüksek Mahkemesi Başkanı Michael Moreno ile Savunma Bakanı Vladimir Padrino'nun, buna rağmen komplonun tüm detaylarını kendisine bildirdiğini söyleyen Maduro, "20 Nisan'da yaptığımız bir toplantı sırasında dönemin Venezuela İstihbarat Servisi Başkanı Christopher Figuera'nın kendisini destekleyenlerin safına geçtiğini söylediler ve onu görevden almamı tavsiye ettiler. Ancak Figuera için tuzak kurmaya karar verdim. Bunun sonucunda önce Kolombiya'ya, oradan da ABD'ye kaçmak zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.

ERKEN HAREKET ETTİLER

Komployu düzenleyen hainlerin ne kadar ileri gideceğini görmek için hiçbir önlem almadığını ve kompşoyu 24 saat kala çökertmeyi planladığını kaydeden Maduro, muhaliflerin darbe girişimine planlanandan erken başladığını belirtti. Washington Post, darbe girişiminin 1 Mayıs'ta yapılmasının planlandığını ancak bu tarihin bir gün önce alındığını yazdı.