Mağara resimlerinin sırrı çözüldü

Mağara resimlerinin sırrı çözüldü
İspanya’da bir mağarada 7 bin yıl öncesine ait boyanmış figüratif ve geometrik tasarımları incelendi. İncelemeyi yapan bilim insanı, mağara resimlerinin oluşturulmasının sosyal bir etkinlik olduğu ve toplumdaki bir kişi tarafından yapılmadığını gösterdiğini söyledi.

Milliyet gazetesinin Artnews’ten aktardığı habere göre, Neolitik mağara resimleri üzerine çalışma yapan The University Granada, Durham University ve The Autonomous University of Barcelona, İspanya’daki bir mağarada 7 bin yıl önce boyanmış figüratif ve geometrik tasarımları inceledi.

İKİ PARMAK İZİNE RASTLANDILAR

Bu incelemenin sonucunda arkeologlar, resimlerde yer alan toprak boyasının pigmentinde 36 yaşındaki bir adama ve adamın yaşından küçük genç bir kadına ya da erkeğe ait iki parmak izine rastladılar.

KESİN OLARAK KİMİN BELİRLENEMEZ

The University Granada’nın araştırmacısı Francisco Martinez Sevilla, “Bulduklarımız bize mağara resimlerinin oluşturulması sosyal bir etkinlik olduğunu ve topluluktaki bir kişi tarafından yapılmadığını gösteriyor” dedi. Ancak Sevilla, mağara resimlerini yapan iki kişinin aynı topluluğun üyesi olup olmadıklarını kesin olarak belirleyemeyeceklerini de sözlerine ekledi.