Magnapinna kalamarını yakalamak imkansız. Araştırmacılar görünce tüyleri ürperdi

Magnapinna kalamarını yakalamak imkansız. Araştırmacılar görünce tüyleri ürperdi
Avustralyalı bilim insanları, derin deniz kalamarlarının en dikkat çekici gruplarından biri olan, büyük yüzgeçleri ve çarpıcı derecede uzun kollarıyla tanınan Magnapinna kalamarının videosunu yayımladı. Bunlar, Avustralya sularında Magnapinna kalamarının ilk kayıtlarını temsil ediyor.

Science Alert portalının aktardığına göre yayınlanan video, 2017 yılında Avustralya’nın güneyindeki kapsamlı araştırmalar sırasında kayda alındı. Bu hayvanın, 1 ilâ 4 kilometre derinliklerde yaşadığı için doğadaki en zor yakalanan yaratıklardan biri olduğu kaydedildi.

DENİZİN DERİNLİKLERİNDE BULUNDU

Büyük Avustralya Körfezi’ndeki yeni büyük ölçekli bir araştırma programının bir parçası olarak, Uzaktan Kumandalı Araçlar ve çekili bir kamera sistemi 946-3258 m derinliklerde konuşlandırılarak beş Magnapinna kalamarı görüntülediler.

Magnapinna kalamarının, uzunluğu 8 metreyi geçebilen kollara ve büyük bir yüzgece sahip.

Araştırmacılar, PLOS One’daki yazılarında "Avustralya sularında ilk olan bu gözlemler, kozmopolitanizm hipotezini doğruladı ve birbirine doğrudan mekânsal ve zamansal yakınlıkta bulunan kalamarların lokal küme dağılımına işaret etti" ifadelerine yer verdi.

Bu gözlemler, bu zor ve ilgi çekici cins hakkındaki bilgilerimize katkıda bulunuyor ve derin deniz kalamar araştırmalarında bir araç olarak imgelemin değerini pekiştiriyor.