Mahfi Eğilmez büyüme rakamlarını çok farklı bir açıdan değerlendirdi

Mahfi Eğilmez büyüme rakamlarını çok farklı bir açıdan değerlendirdi
Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, TÜİK’in açıkladığı büyüme rakamlarına farklı bir bakış açısından baktı. Eğilmez, “Salgın oranları sonrasında resmi verilere inançsızlık hızla artmış görünüyor” dedi.

Son açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi 2020 yılının 3. Çeyreğinde yüzde 6,7 büyüdü. Açıklanan büyüme rakamları daha önce konuşulan küçülme beklentilerinin tam tersi olarak ortaya çıkarken verilere ilişkin güvensizlik tartışmaları da yeniden alevlendi.

Ekonomist Mahfi Eğilmez,  Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı büyüme rakamlarına ilişkin olarak, "3-4 yıl önceye kadar insanlar açıklanan enflasyon oranına inanmazdı. Sonra işsizlik oranına ve büyüme oranına da inanmamaya başladılar." görüşünü savundu. 

Eğilmez Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "3-4 yıl önceye kadar insanlar açıklanan enflasyon oranına inanmazdı. Sonra işsizlik oranına ve büyüme oranına da inanmamaya başladılar. Açıklamayı yazar yazmaz tepkiler başlıyor. Salgın oranları sonrasında resmi verilere inançsızlık hızla artmış görünüyor" ifadesini kullandı. 

mahfi-005.jpg