Mahir Ünal: “Trump’ı yeni normal olarak görüyorum”

Mahir Ünal: “Trump’ı yeni normal olarak görüyorum”
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ünal, “Amerika 1950'lerde dünya gayri safi milli hasılasının yüzde 50'sini elinde tutan Amerika yok. Birileri Trump'ı anormal olarak görse de ben Trump'ı yeni normal olarak görüyorum” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Barış Pınarı Harekatı ile birlikte YPG/PKK’nın nasıl bir terörist örgüt olduğunun herkesin gördüğünü söyledi.

ABD ekonomisinin eski gücünde olmadığını belirten Ünal, “Birileri Trump'ı anormal olarak görse de ben Trump'ı yeni normal olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın NTV canlı yayınında yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

"Bizim siyasetçi olarak teknik açıdan değerlendirmemiz pek söz konusu değil. Harekatın geldiğimiz noktada hem Türkiye hem küresel açıdan hangi sonuçları doğurduğuyla ilgilenmek gerektiğini düşünüyorum. Fırat Kalkanı arkasından Zeytin Dalı şimdi Barış Pınarı ile Türkiye'nin bölgede ne yapmak istediği açık bir şekilde ortaya çıktı. Tek bir sivilin burnu kanamadan bu işin yapılabilirliğini dünya gördü. YPG-PYD yapılanmasının PKK'nın uzantısı olarak nasıl paralı askerler olduklarını ve Amerika kimlerle birlikte bölgede aslında ne yapmaya çalıştığını net bir şekilde gördü.

Türkiye açısında baktığımda da beni sevindiren en temel şey ülkemizin milli birlik beraberlik noktasında siyaset üstü meselelerde nasıl kenetlendiğini gördük. Dün akşam Fransa'da milli takımımızın aldığı sonuçla da nasıl bir duygu oluşturduğunu gördük. Bizim teröre karşı kendi haklı meşru uluslarlarası hukuktan doğan haklarını kullanan bir ülkenin böyle bir operasyonda hangi ülkeler tarafından hangi gerekçelerle kınandığını da görmüş olduk.

Türkiye maskeleri düşürüyor birilerinin pozisyonlarını ve iki yüzlülüklerini de önüne koyuyor. Trump'ın durumunu da küresel ölçekte baktığımızda bugün Amerika 1950'lerde dünya gayri safi milli hasılasının yüzde 50'sini elinde tutan Amerika yok. Birileri Trump'ı anormal olarak görse de ben Trump'ı yeni normal olarak görüyorum."

İlgili Haberler