Mahir Ünal'dan ilginç FETÖ çıkışı

Mahir Ünal'dan ilginç FETÖ çıkışı
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, katıldığı canlı yayında "Bugün eğer Türkiye'de daha büyük oranda devleti ele geçirmek için harekete geçmiş FETÖ gibi yapılar varsa bunun temel sebebi dine ve dindarlara dönük baskıdır" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, TVNET'te katıldığı canlı yayında, Türkiye'deki cemaat ve tarikatlara yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

FETÖ'ye ilişkin, "Dine ve dindarlara karşı ülkede uygulanan baskının sonucu olarak böyle hastalıklı bir yapının ortaya çıktığını" savunan Mahir Ünal, Bugün önümüze şapkamızı koyup düşünelim, eğer bugün Türkiye'de işte Adnan Oktar gibi, eğer bugün Türkiye'de devletin doğrudan müdahale etmek durumunda kaldığı Alparslan Kuytul gibi ve bugün eğer Türkiye'de daha büyük oranda devleti ele geçirmek için harekete geçmiş FETÖ gibi yapılar varsa bunun temel sebebi dine ve dindarlara dönük baskıdır" dedi.

Geçmişte dindarlara karşı yapılan baskıları anımsatan Ünal, "Bir dönem maalesef ordu da insanlar alkol kullanıyor mu kullanmıyorlar mı? Namaz kılıyorlar mı kılmıyorlar mı? Pantolonlarının ütüsünün bozulup bozulmadığından namaz kılıp kılmadıklarını anlamaya çalışıyorlardı. Eşlerinin başörtüsü var mı yok mu? Bütün bu anlayış maalesef bu hastalıklı yapıları doğurdu. Yani FETÖ ve benzeri yapılanmalar İslam dininin ve Anadolu'nun irfan geleneğinin ortaya çıkardığı yapılar değildir" şeklinde konuştu.