Mahkeme kararını verdi!  Almanya'daki 1 milyon Türk'e kötü haber

Mahkeme kararını verdi!  Almanya'daki 1 milyon Türk'e kötü haber
Almanya, 2000 senesinden sonra izinsiz olarak Türk vatandaşlığı alan Alman vatandaşlarının vatandaşlığını iptal etmeye hazırlanıyor. Gazeteci Ali Gülen “Bu kişi çalışmıyorsa, ekonomik durumu kötüyse tekrar vatandaşlık alamayabilir. Ve ayrıca Türk vatandaşlığından çıkması gerekecek" dedi.

Kuzey Ren Vestfalya Vatandaşlık Dairesi’nin gönderdiği mektupla 600 bin ila 1 milyon arasındaki Türk asıllı Alman vatandaşının vatandaşlığının iptal edileceği bilgisini veren gazeteci Ali Gülen, sürecin Frankurt ve çevresinde de başlatıldığını belirtti.

Yüksek Seçim Kurulu’ndaki (YSK) seçmen bilgilerinin Almanya’daki makamlarla paylaşılmasının altındaki hukuksuzluğa dikkat çeken Gülen, “Türkiye’den listelerin Almanya’ya gelmesi ne kadar yasal?” diye sordu. 

Gün Ortası’nda Zeynel Lüle’nin konuğu olan Gazeteci Ali Gülen “İşin vahim tarafı yetkisiz, etkisiz ve içlerinde kimlerin olduğunu bilmediğimiz kişilerin eline bilgilerimiz geçmiş durumda ve bu kişiler bunları Alman makamlarıyla paylaştı” diyen Gülen, bu gelişmeyle birlikte vatandaşlık başvurularına yeniden başlanacağını söyledi.

TEKRAR VATANDAŞLIK ALAMAMA DURUMU VAR

Tele1'in haberine göre, Vatandaşlık iptallerinin ardından başlayacak süreçle ilgili de bilgi veren Gülen, “Bu kişi çalışmıyorsa, ekonomik durumu kötüyse tekrar vatandaşlık alamayabilir. Ve ayrıca Türk vatandaşlığından çıkması gerekecek. Türk vatandaşlığından çıktığına dair bir belge alması gerekecek bu da yaklaşık 2 sene sürecek” dedi.