Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? İşte evde kolayca hazırlanacak kandil simidi tarifi

Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? İşte evde kolayca hazırlanacak kandil simidi tarifi
Mübarek Regaib Kandili gecesinde kandil simidi tarifi ve yapılışı bir kez daha gündeme geldi. Kandillerde konu komşuya ve ihtiyaç sahiplerine bir şeyler dağıtılmasının sevabı her zaman daha fazla olduğundan bunlardan birisi de kandil simididir. Peki, evde kolayca kandil simidi nasıl yapılır? İşte evde kandil simidi yapılışı…

Müslüman alemi tarafından merakla beklenen Regaib Kandili gelip çattı. Miladi takvime göre 3 Şubat Perşembe günü Kandil olarak kutlanacak. Regaip Kandilinde Müslümanların birbiriyle selamlaşması ve kandil hatırına hem birbirlerine hem de ihtiyaç sahiplerine bir şeyler dağıtması oldukça yaygın gelenektir.

Regaip kandilinde komşularına ve ihtiyaç sahiplerine kandil simidi dağıtmak isteyenler kolay ve nefis kandil simidi tariflerini araştırıyor.

Kandil simidi nasıl yapılır?

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine),
150 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağı,
2 çorba kaşığı yoğurt,
3 çorba kaşığı çörek otu,veya susam
2 çorba kaşığı toz şeker,
2 tatlı kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un.

Kandil simidi tarifi

Bir kabın içine yumurtaları, yoğurdu, eritip ılıttığımız yağı, sirkeyi, şekeri, sıvı yağı, tuzu iyice çırpalım. İçine kabartma tozunu, mahlebi ve azar azar unu ekleyelim ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğuralım.

Hamurdan küçük yumurta iriliğinde parçalar alıp yuvarlayarak simit şekli verelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörekotu serpip önceden ısıtılmış 190 ° ısılı fırında simitlerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirelim ve hemen fırından çıkaralım.

NOT: Simitleri hemen fırından almazsak çıtırlıklarını kaybederler.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak kalınlığında 10''ar cm şeklinde şeritler hazırlayın. Bu şeritleri iki ucundan birleştirin ve birleşme yerlerini de tezgahta bastırarak yuvarlamak suretiyle kaybedin.

Elde ettiğiniz küçük simitleri önce yumurta akına sonra da ister çörek otu, ister susama batırın. Hazırladığınız simitleri tepsiye dizin. Simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17 dakika civarında pişirin.

Simitler ilk etapta yumuşak olabilir rengi döndükten sonra fırından alın aksi takdirde yanar ve kurur. Simitler dinlendikçe sertleşecek ve kıyır kıvamına gelecektir.