“Maklube” kavgasında son perde: Varank’ın “tetikçi” dediği yazar Adalet Bakanı’nı hedef aldı

“Maklube” kavgasında son perde: Varank’ın “tetikçi” dediği yazar Adalet Bakanı’nı hedef aldı
Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, FETÖ'nün yargıda tam olarak temizlenemediğini belirtti ve Adalet Bakanlığı'ndan bu konuda umutlu olmadığını ifade etti.

Yargıtay üyeliğine atanan hakimlerle ilgili olarak Adalet Bakanı’nı “külliyeye şikayet eden” Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bu defa da “Yargıdaki FETÖ temizliği konusunda Adalet Bakanlığı’ndan umutlu olmadığını” yazdı.

“UMUTLU DEĞİLİM”

Sosyal medyadaki FETÖ hesaplarına dönük operasyon üzerinden “FETÖ ile ilgili yepyeni bir aşamaya girildiğini” iddia eden Uğur, “Yargıdaki FETÖ tam olarak temizlenemediği için peş peşe alınan abuk subuk kararlar kimseyi yanıltmamalı. Malum, yargının ve yargı kararlarının Adalet Bakanlığı tarafından izlenip önlem alınması gerekiyor. Ancak bu konuda umutlu olduğum söylenemez ne yazık ki. Dolayısıyla beklenti çıtasını yüksek tutmamalı” dedi.

GÜL’DEN “MAKLUBE” TEPKİSİ

Uğur, geçtiğimiz Eylül ayında, aralarında Hilal Kaplan, Ferhat Ünlü gibi isimlerin de bulunduğu bir grup iktidar yanlısı yazarla birlikte Adalet Bakanı’nı hedef almış, Bakan Gül de, "Daha düne kadar FETÖ'cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar; bugün çıkıp da 'FETÖ mücadelesi' dersi vermeye kalkmasınlar, Türk yargısına hesap sormaya, töhmette bulunmaya kalkmasınlar. Türk yargısı, bu mücadelesini büyük kararlılıkla sürdürmektedir” diyerek çok sert tepki göstermişti.

VARANK “TETİKÇİ” DEMİŞTİ

Uğur, aynı günlerde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da şimşeklerini üzerine çekmişti.

Cumhurbaşkanı’nın eski danışmanı da olan Varank, elektrikli traktörler konusundaki iddialarından dolayı Uğur’u “tetikçilik”le suçlamış ve “İzansız ve kesin bir dille kaleme aldığı konu hakkında, ne bakanlıktan bilgi edinme ne de sektör hakkında araştırma yapma zahmetinde bulunmayan yazarın amacının açık bir tetikçilik faaliyeti olduğu aşikârdır. Bunun nedenlerinin kamuoyunun takdirinde olduğunu belirtiriz” açıklamasını yapmıştı.