Mal varlıkları için hodri meydan

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski genel başkanı ve başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve ekibini, "Halk Bankasını da dolandırmaya çalışıyorlar…" diye suçlaması yanıtsız kalmadı.

Davutoğlu, Erdoğan'a hodri meydan diyerek şu çağrıyı yaptı:

"Şu anda görev yapanlar da dâhil olmak üzere;

- Yaşayan bütün Cumhurbaşkanları,

- Başbakanlar,

- Kamu bankalarının bağlı olduğu bakanlar

- Özelleştirme yüksek kurulunda görev yapmış yetkililer,

- Ve onların birinci ve ikinci derece hısımlarının ve akrabalarının mal varlıklarını, bu varlıklardaki değişimi,

- Bu kişilerin siyasete girdikleri, devlet görevi üstlendikleri günden bugüne kadar araştırmak ve soruşturmak üzere TBMM'de gerekli komisyonlar oluşturulsun."

Davutoğlu'nun bu çağrısına yanıt almak için önce Anavatan Partisi eski genel başkanı ve eski başbakan Mesut Yılmaz ile konuştum.

Almanya'da olan Sayın Yılmaz, "Türkiye Büyük Millet Meclisindeki soruşturma komisyonunda ve Anayasa Mahkemesinde benim ve ailemin mal varlığı incelendi. Hiçbir anormal artış, usulsüzlük ve yanlışlık saptanmadı. Sevgili Orhan ben siyasetçilerin ve ailelerinin mal varlıklarının açıklanmasından yani şeffaflıktan yanayım. Her türlü araştırmanın yapılmasını doğru bulurum" diye konuştu…

Doğru Yol Partisinin eski genel başkanı ve eski başbakan Prof. Dr. Tansu Çiller ile de konuştum. Çiller, kendisinin ve ailesinin mal varlığının araştırılması konusunda hiçbir çekincesinin bulunmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"İktidarda iken de muhalefette iken de mal varlığımızı defalarca verdik. Devletin arşivindedir tüm bu belgeler."

Davutoğlu'nun yakın ekibinden AKP eski milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarattığı fırtınayı sordum.

"Kendisini taka reisi zannedenler bir bardak suda yarattıkları fırtınada boğuluyorlar" diyerek şöyle konuştu:

"Sayın Davutoğlu'nun çağrısı açık Erdoğan'ın kendisi ile birinci ve ikinci derece yakınlarının mal varlıkları 2002 yılında bugüne hemen açıklanmalıdır. Meclis'te AKP milletvekilleri soruşturma komisyonu kurarak çağrı kapsamındaki tüm siyasetçi, bankacı ve bürokratların ailelerini kapsayacak araştırma derhal başlatılmalı. Bu iş Amerikan Temsilciler Meclisinin değil Türkiye Büyük Millet Meclisinin işidir. Erdoğan ve ailesinin mal varlığı Amerikalıların ağzına sakız olmasın.

Erdoğan, "Halk bankasını dolandırmaya çalışıyorlar" diyor. Ama Amerika'da ki Halkbank dosyasında isimlerini zikrettiği isimler değil kendisinin ve ailesinin ismi geçiyor.

Dolandırıcı dediğin insanlarla ülkeyi yönetmek, ardından partiden ayrılmasınlar diye üst görevler teklif etmek, bugün de dolandırıcı demek... Bu nasıl bir siyaset? Bu nasıl bir ruh hali? Bu nasıl bir davranış biçimi?.."

Cumhuriyet Halk Partisi Konya milletvekili ve AKP iktidarının eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener'e de Erdoğan ve ailesinin mal varlığı konusundaki görüşlerini sordum.

"Siyasete başlarken Erdoğan'ın hiçbir şeyi yoktu. Bugün ise çok büyük mal varlığı olduğu iddiaları dünyanın dört bir yanında dolaşmakta" diyen Şener şunları söyledi:

"Erdoğan ve ailesinin mal varlığı konusundaki şöhreti Amerikan Temsilciler Meclisinde de gündeme geldi ki araştırılması, açıklanması ve bloke edilmesi konusunda yapılan oylama yüzde 90'ı aşan çoğunlukla kabul edildi. Senatonun gündeminde bekletiliyor.

Dünyadaki çeşitli medya kuruluşlarında Erdoğan ve ailesinin mal varlığı için 107 milyar dolar da 300 milyar dolar iddiaları yer almaktadır.

Erdoğan ve sülalesinin bu töhmetten kurtulması için Amerikan Temsilciler Meclisinin değil Meclisin soruşturma komisyonu kurması şarttır.

Erdoğan ve sülalesinin mal varlığı Türkiye'nin milli güvenlik sorununa dönüştü…"

Değerli okurlarım,

AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehir Üniversitesi konusunda AKP eski genel başkanı ve eski başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na saldırmasının temelinde tek bir gerçek var: AKP parçalanıyor, AKP darmadağın oluyor…

Önce Erdoğan'ın Şehir Üniversitesine kayyum olarak Marmara Üniversitesini atamak istemesine bakalım.

Erdoğan AKP'den kopan Davutoğlu ve arkadaşlarını Şehir Üniversitesi konusundaki tapu devri işlemini, "Halk Bankasını da dolandırmaya çalışıyorlar" diye suçladı ama halen AKP milletvekili İdris Güllüce'nin imzası olduğunu unuttu.

Bakalım Erdoğan, AKP'li Güllüce'ye de aynı suçlamayı yapacak mı?

Ya da bu suçtan (!) dolayı AKP'den ihraç edecek mi?

 

 

Yazarın Diğer Yazıları