Malezya'nın BM'deki aşı vurgusu dikkat çekti

Malezya'nın BM'deki aşı vurgusu dikkat çekti
Malezya Dışişleri Bakanı Hişamuddin Hüseyin, yeni tip korona virüs aşısına dair, "Ulaşılabilir, adil bir şekilde dağıtılan ve bütçeye uygun bir aşıya ihtiyacımız bulunmaktadır." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Kovid-19 Zirvesi'ne video mesajla katılan Bakan Hişamuddin, Malezya'nın Kovid-19 aşısına dair tutumuna ve pandemi sonrası dönemde uluslararası dayanışmanın gerekliliğine değindi.

TEHLİKELİ BULUYOR

Hişamuddin, Kovid-19 aşısının gerekliliğine dair kamuoyu farkındalığı yaratmanın önemine dikkati çekerek, "Aşı karşıtı kampanyalar yeni olmadığı gibi tehlike arz eden şeylerdir. Bu konuda her türlü yanlış bilgilendirme, şimdiye kadar kat ettiğimiz ilerlemeleri başarısızlıkla sonuçlandıracaktır." şeklinde konuştu.

KURALI İŞARET ETTİ

Malezya'nın yeni normları benimseme ve pandemiden etkilenen ekonomiyi toparlama konularında kararlılığını dile getiren Hişamuddin, "Bu meselelerde ulusal düzeyde aldığımız tedbirler, küresel çabalarla uyuşmalıdır. Karşılıklı bağımlılık dayanışma günümüzün kuralı olmalıdır" ifadelerini kullandı.

TAVIRLARINI İFADE ETTİ

Bakan Hişamuddin, Kovid-19 aşısının ulusal rekabetten ziyade uluslararası dayanışmayla geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "Ulaşılabilir, adil bir şekilde dağıtılan ve bütçeye uygun bir aşıya ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu konudaki tavrımız açık ve nettir." dedi.