Maltepe'de patlama! 3 yaralı

Maltepe'de patlama! 3 yaralı
Maltepe'de bir elektronik firmasına kurye ile gelen pakette patlama oldu. Gelen son dakika bilgisine göre patlamada ilk belirlemelere göre 3 kişi yaralandı

Patlama, Maltepe Zümrütevler, Nazım İlker Sokak üzerindeki, Genel Sistem Dizayn (GSD) isimli şirkette meydana geldi. İddiaya göre, patlama şirkete kargo ile gönderilen bir koliden kaynaklandı. Patlamanın etkisiyle firmanın CEO'su Şahnur Ağaik, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özdemir Osman Kurdaş ve Sevgi Özcan yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Eski maliye bakanlarından Kemal Kurdaş'ın oğlu Özdemir Osman Kurdaş'ın durumunun ağır olduğu ve sol kolunda kopma meydana geldiği öğrenildi. TÜSİAD üyesi olan Şahnur Ağaik ile Sevgi Özcan'ın durumlarının ise hafif olduğu belirtildi.

BOMBA UZMANLARI SEVK EDİLDİ

Patlamanın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ilçe ekipleri, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürlüğü uzmanlar adrese sevk edildi. Ekipler bina çevresinde bomba araması daha yaptı.

PAKET KURDAŞ ADINA

Patlamayla ilgili uzmanlar incelemelerine devam ederken, kargo kolisinin Özdemir Osman Kurdaş adına gönderildiği öğrenildi. Kurdaş'ın binanın 4'üncü katındaki ofisinde, paketi açtığı sırada meydana gelen patlamada yaralanan Şahnur Ağaik, Osman Özdemir Kurdaş ve Sevgi Özcan'ın aynı odada olduğu öğrenildi.