Malûm medya yasak dinlemedi bildiğini okudu...

Malûm medya yasak dinlemedi bildiğini okudu...

Savcıyı göreve davet ediyoruz!

Ümraniye soruşturmasıyla ilgili 10. Ceza ve 9. Ağır Ceza mahkemelerinin aldığı yayın yasağı kararı delik deşik oldu. Türkiyeli medya soruşturmayla ilgili ne sızdırdıysa ve ne duyduysa, yalan yanlış demeden sütunlarına taşıdı. Ne bombaların seri numaraları kaldı, ne sözde tetikçinin eşçinselliği; ne de grafik harikası sözde örgüt şemaları...Şimdi tüm gözler şoruşturmayı yürüten ve yasak kararını hatırlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriye Öz’e çevrildi... Kamuoyu, mahkeme kararlarına meydan okuyan malum medyaya karşı adalet mekanizmasının harekete geçmesi  bekliyor...

Ümraniye soruşturması kapsamında yürütülen çalışmaların ilk gününden beri “yasak” dinlemeyen Türkiyeli medya, dün da bildiğini okudu. İşte o gazetelerden bazı satırbaşları: 


Tetikçi 4 yıldır ’uyuyordu’
* Orhan Pamuk suikastı için Ergenekon örgütünün görev verdiği iddia edilen tetikçi Selim Akkurt, 18 yaşında, abisinin kayıtlara ’Kürt’diye geçen katilinin kardeşini öldürdü. Akkurt’a, yine iddiaya göre ’Ergenekon’sahip çıktı, 2004’te işlediği ikinci cinayetten beri örgütün ’korumasındaki’ tetikçi, planlanan Pamuk suikastı için seçildi. (Toygun ATİLLA)

* ... İşte bu Veli Küçük’ün de içine dahil olduğu iddia edilen ’Ergenekon’yapılanmasına yönelik İstanbul Polisi’nin 7 ay önce başlattığı istihbari çalışma, önceki hafta tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, operasyon öncesinde askerle de bağlantı kurdu. Askerden de ’yeşil ışık’yanması üzerine Küçük gözaltına alındı. (Soner GÜREL)

+++++


İşte Ergenekon

* İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın terör örgütü olduğunu açıkladığı Ergenekon, ’vatansever’, ’ulusal’, ’milli’, ’Kemalist’, ’Atatürkçü’gibi adlarla örgütlenen irili ufaklı yapıların toplamı. 

* İddialara göre Ergenekon örgütü, Nobel’li yazar Orhan Pamuk’u öldürmek için Glock bir tabanca ve 2 milyon YTL arıyordu. 

* Hayır, elbette bütün örgüt bu kadar değil. Ama ’sivil’deki örgütün çekirdeği işte bu. Belki çemberi biraz daha genişletmek mümkün, belki 40-50 kişi daha vardır o çemberde de. Şimdi savcının soruşturduğu örgüt darbeyi yapacak örgüt değil. Bunların görevi darbe ortamını oluşturmak, Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak, belki kişisel kazanım elde etmek. (İsmet BERKAN)


+++++


Ergenekon’da casus izi 
* Belgeler, Ergenekon örgütünün yurtdışına uzadığını gösteriyor. Polis, örgütün finansmanının yurtdışından yapıldığı yönünde bulgulara ulaşınca olaya MİT de el koydu. Ergenekon mensuplarının casus olabileceği şüphesi üzerinde de duruluyor. Çetenin Susurluk skandalı sonrası ortaya çıkan Sakarya’daki “Ölüm Üçgeni” ni yeni suikastlarla hortlatma hazırlığında oldukları öğrenildi. (Devrim TOSUNOĞLU - Levent ALBAYRAK )


+++++


Suikast krokisi
  
* Dink cinayeti, Danıştay saldırısı, Trabzon’daki rahip cinayeti ve Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan bombalarla ilgili adları geçen 35 kişiye gece yarısı yapılan Ergenekon baskınında yeni ayrıntılara ulaşıldı. Sanıkların ev ve işyerlerindeki bilgisayarlar incelendi. Hard diskleri çözülen bilgisayarlardan 3 bin sayfalık yazılı döküman çıktı. Çıkan dökümanları titizlikle inceleyen polis, kamuoyunca bilinen çok önemli işadamlarının ev ve işyerlerine ait ayrıntılı krokiler buldu. 
(Şavaş AKIN)


+++++


Ergenekon terör örgütü
* Ümraniye’de ele geçirilen el bombalarına ilişkin soruşturmayı yürüten savcılık ve polisin, yazışmalarda “Ergenekon” yapılanması hakkında “Ergenekon terör örgütü”, zanlılar hakkında ise “Ergenekon terör örgütü üyesi” ifadesi kullandığı   belirtildi.  (Erdal Kılınç)

+++++


Ergenekon’un el bombaları 17 olayda kullanıldı
 
* İstanbul Ümraniye’deki bir gecekondunun çatısında ihbarla ele geçirilen bombaların bağlantıları, soruşturmanın genişleterek sürdürmesiyle devam ediyor. Soruşturma çerçevesinde MKE, ABD ve Alman menşeli 39 el bombası Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığı uzmanlarınca incelendi ve Bomba Bilgi Merkezi kayıtları karşılaştırıldı. Uzmanların hazırladığı rapor, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine saldırılarla ilgili davaların görüldüğü Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. (Göksel ÇAĞLAV)

* Danıştay zanlısı Alparslan Arslan ile ilişkisi olduğu ileri sürülen emekli binbaşı Zekeriya Öztürk’ün Ümraniye’deki el bombalarının gerçek sahibi olduğu iddia edildi. (Ferit Zengin - Fatih Şendil)


+++++


Ergenekon, istihbarat ve ’vurucu birim’ kurmuş
  
* Başsavcı Aykut Cengiz Engin’in ’terör örgütü’ olarak tanımladığı Ergenekon’un, kendi içinde değişik birimler kurduğu ortaya çıktı. 


+++++


Ergenekon evinde   ’çift ay’lı dosyalar
    
* İstanbul polisinin başlattığı ve ’terör örgütü’ Ergenekon yapılanmasına üye oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 kişinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda Gerelkurmay ve Başbakanlığa ait çok gizli belgeler ele geçirildi. 


+++++


Eşcinsel tetikçi...
* İstanbul Terörle Mücadele ekiplerinin çökerttiği Ergenekon terör örgütünün Nobel Ödüllü romancımız Orhan Pamuk’u öldürmesi için tuttuğu eşcinsel tetikçi Selim A.’nın yazarın evi ve sık sık gittiği Beyoğlu’ndaki Refik adlı restoran çevresinde istihbarat ve keşif çalışmaları yaptığı ortaya çıktı. ( Abdülkadir SELVİ )


+++++


Ergenekon’a MİT takibi
* Devlet içinde “derin” bağlantıları olduğu öne sürülen “Ergenekon” adlı örgüte düzenlenen “Vatan” kod adlı operasyonda telefon dinlemeye ilginç konuşmalar takıldı. Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ’ın emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile teşkilat başkanı Hüseyin Görüm ile yaptığı konuşmalar kayda alındı. (Kamil ELİBOL)


TARAF GAZETESİ
Darbeyi kim yapacaktı
Son operasyonun ayrıntıları belirginleşti: Çete, 2009’daki darbenin ortamının hazırlamaya çalışıyordu. Bunda kısman başarılı da oldu ama, şimdi çoğu ele geçti.

Operasyonu manşetlerden duyuran malum medya, göz altındaki şahısların serbest bırakılmalarıyla ilgili haberleri sadece iç sayfada vermeye başladı.

İŞTE MAHKEMELERİN YASAK KARARI

Yazarın Diğer Yazıları