'Man Adası' davasında karar

'Man Adası' davasında karar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının yurt dışına para transfer ettiklerini iddia etmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açılan tazminat davasında karar açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının yurt dışına para transfer ettiklerini iddia etmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açılan tazminat davasında karar açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının yurt dışına 'Man Adası'na  para transfer ettiklerini iddia etmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açılan tazminat davasında, davalı Kılıçdaroğlu 197 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a 110 bin, Ahmet Burak Erdoğan'a 15 bin, Mustafa Erdoğan'a 25 bin, Ziya İlgen'e 17 bin, Osman Ketenci'ye 20 bin ve Mustafa Gündoğan'a 10 bin TL ödenmesine karar verildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu , Beylikdüzü'nde servis taşımacıları esnafı ile bir araya geldikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası 'na para transfer ettiklerini iddia etmesi üzerine hakkında açılan Tazminat davasında, 197 bin TL maneviTazminat ödemeye mahkum edilmesi ile ilgili soruyu da cevaplayan CHP Lideri; "Normal değil mi? Yargı kimin elinde. Bu Tazminat beni korkutmak için. Ben o davayı mutlaka kazanacağım. Türkiye'de olmasa bile AİHM'de kazanacağız. Beni korkutmak için talimat alan yargıç beni parayla korkutacağını sanıyor. Bu ülkede siyasette ahlakı egemen kılacağız. O karar veren hakim de hakim değil. Hakim olması mümkün değil" dedi. 

İlgili Haberler