Hüngür hüngür ağlayarak paylaştı: Evimizi bıraktık evlerimiz yanıyor

Hüngür hüngür ağlayarak paylaştı: Evimizi bıraktık evlerimiz yanıyor
Antalya’nın Manavgat ilçesinde evi yanan bir vatandaşın sosyal medya hesabından gözyaşları içinde yaptığı paylaşım, felaketin büyüklüğünü ve yaşanan çaresizliği yeniden gözler önüne serdi.

Hüngür hüngür ağlayarak paylaştı: Evimizi bıraktık evlerimiz yanıyor. Sizin hiç eviniz yandı mı?

Türkiye''yi günlerdir etkisi altına alan orman yangınlarına her an bir yenisi ekleniyor. Yürekleri dağlayan yangınların büyük bir kısmı ekiplerin ve vatandaşların müdahaleleriyle kontrol altına alındı ve bir kısmı da halen alınmaya çalışılıyor. Yangın bölgelerinden yapılan sosyal medya paylaşımları da felaketin boyutunu ortaya koymaya devam ediyor.

Manavgat’ta evi yanan bir vatandaşın sosyal medya hesabından gözyaşları içinde yaptığı bir paylaşım yangın felaketinin büyüklüğünü ve bölgede yaşayan vatandaşların çaresizliğini yeniden bir kez daha gözler önüne serdi. Görüntülerde, hüngür hüngür ağlayarak paylaşım yapan bir kadının “Dua edelim elimizden başka bir şey gelmiyor. Evimizi bıraktık. Evlerimiz yanıyor.” şeklindeki sözleri yürekleri dağladı.

BEŞ GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangını da 5 gündür devam ediyor. Kentte 5 gündür 12 farklı noktada çıkan yangınlardan Manavgat ve Gündoğmuş dışındaki yerler kontrol altına alındı. Manavgat’ta Sırtköy, Gündoğmuş’ta ise Ümütlü, Senir mahalleleri tahliye edildi. Ormanlık alanlardaki yangının rüzgarın etkisiyle hızla ilerlediği görüldü. Uçak, helikopter, arazöz ve iş makineleriyle etkin bir çalışmanın yürütüldüğü bölgede, yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ümütlü Mahallesinin çukurda kalması nedeniyle dumanının bölgeyi tamamen kapladığı ve bu nedenle mahalle tahliye edilirken, girişler ise yasaklandı.

 

 

 

İlgili Haberler