Manchester City'den tarihi skor

Manchester City'den tarihi skor
Premier Lig'de 27. hafta karşılaşmalarında Chelsea'yi ağırlayan Manchester City, rakibini 6-0'lık skorla devirerek uzun süre hafızalardan silinemeyecek bir galibiyete imza attı.

Manchester City ligdeki üst üste üçüncü galibiyetini alarak zirve takibini sürdürürken, Chelsea ise ligde üst üste oynadığı üçüncü deplasman maçından da eli boş döndü.

Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Manchester City, maçın ilk yarısını 4. dakikada Raheem Sterling, 13 ve 19. dakikalarda Sergio Agüero, 25. dakikada da İlkay Gündoğan'ın golleriyle 4-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda da oyunun hakimi olan Manchester City, 56. dakikada kazanılan penaltı atışını gole çeviren Sergio Agüero ile farkı beşe çıkarttı.

Agüero, bu golüyle birlikte Premier Lig kariyerinde 11. kez hat-trick yaparken, Alan Shearer ile birlikte lig tarihinin en çok hat-trick yapan oyuncusu oldu.

Maçın sonucunu belirleyen golü ise 80. dakikada Raheem Sterling kaydetti. Bu sonucun ardından Manchester City 65 puana yükselirken, Chelsea ise 50 puanda kaldı.