Manchester United mağlubiyete abone

Manchester United mağlubiyete abone
Premier Lig’de şampiyonluk yarışından kopma noktasına gelen Manchester United, Londra deplasmanında ağır yara aldı. Kırmızı şeytanlar, West Ham United’a 3-1 mağlup oldu.

Premier Lig'de zor günler geçiren, en son Lig Kupası'nda Derby County'e de penaltı atışları sonucunda elenerek büyük bir şok daha yaşayan Manchester United, ligin 7. haftasında konuk olduğu West Ham United'a karşı da kötü gidişi sonlandıramadı ve rakibine 3-1 mağlup oldu.

Jose Mourinho, büyük sorunlar yaşadığı Paul Pogba'ya on birde yer verirken, 3-5-2 dizilişiyle sahaya çıktı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ise ev sahibi West Ham United oldu. Londra ekibi, Pablo Zabaleta'nın sağ kanattan verdiği yerden pasa çok şık bir topuk vuruşu yapan Felipe Anderson'un golüyle 1-0 öne geçti.

İlk yarı bu skorla bitecek diye düşünülürken, 43'te ise West Ham'ın kullandığı köşe vuruşunun ardından topla buluşan Andriy Yarmolenko'nun vuruşu Victor Lindelöf'e çarpıp ağlarla buluştu: 2-0

Mourinho ikinci yarıya bir oyuncu değişikliği yapmadan başladı. İlk değişikliğini 57'de Lindelöf'ün yerine Marcus Rashford'ı alarak yapan Mourinho'yu genç oyuncu utandırmadı. 71'de Luke Shaw'ın kullandığı köşe vuruşuna yaptığı topuk vuruşuyla ağları bulan Rashford, farkı bire indirdi.

Fakat United'ın gol sevinci yalnızca üç dakika sürdü. 74'te orta sahada kaptırılan topun ardından Marko Arnautovic'in önüne çok iyi bir pas bırakan Mark Noble'un asistini Avusturyalı forvet geri çevirmedi: 3-1

Karşılaşma bu sonuçla sona ererken, Manchester United 10 puanda kaldı. Ve 2013-14'te David Moyes yönetiminde 7 haftada 10 puan alan Kırmızı Şeytanlar, Premier Lig tarihindeki en kötü sezon başlangıcını bu sezon da Mourinho'yla yenilemiş oldu. West Ham United ise puanını 7'ye yükseltti.

İlgili Haberler