Manisa'da korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi

Manisa'da korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi
Manisa Kırkağaç'ta Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı.

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Manisa'da 5.1 büyüklüğünde yerin 11.8 km derinlediğinde bir deprem meydana geldiği açıklandı. AFAD ise, depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı. Depremin ana merkezine en yakın köylerin Kafakurt, Alifakı ve Bostancı olduğu belirtildi.

14.26’da gerçekleşen ilk depremin ardından en büyüğü 3.8 büyüklüğünde olan toplam yirmi dört artçı sarsıntı meydana geldi. Yaşanan sarsıntının ardından vatandaşlar kısa süreli paniğe kapıldı.

Son olarak Manisa'da bir deprem daha meydana geldi. AFAD'ın geçtiği bilgilere göre, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde saat 17.53'te 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

6ed887394ee7025c65082ae9413837c6.jpg

"HERHANGİ BİR HASAR SÖZ KONUSU DEĞİL"

Manisa'da yaşanan sarsıntının ardından ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Herhangi bir hasar söz konusu değil. Deprem 4,8 büyüklüğünde, geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

MANİSA VALİLİĞİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Manisa Valiliği, meydana gelen depremin ardından yapılan açıklamada bir binanın hasar gördüğü açıklandı. Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "28.01.2020 tarihinde saat 14.26’da merkez üssü Kırkağaç ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin yaptığı açıklamada herhangi bir olumsuz bir durumun olmadığını söyleyerek, "Herhangi bir olumsuzluk yok. Muhtar arkadaşlarla da görüşüyoruz. Arkadaşlarımız da Kırkağaç merkez ve mahallerini kontrol edecekler" ifadelerini kullandı.

SON DEPREMLER:

son-depremler.JPG