Manş Denizi'nde tekne battı: En az 27 sığınmacı öldü

Manş Denizi'nde tekne battı: En az 27 sığınmacı öldü
Fransa'dan Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye geçmeye çalışan ve düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu en az 27 göçmenin hayatını kaybettiği bildirildi.

Fransa İçişleri Bakanlığı, düzensiz göçmenlerin Fransa''nın Calais kentinden Manş Denizi üzerinden tekneyle İngiltere''ye ulaşmaya çalıştığını açıkladı.

Bir balıkçı Manş Denizi''nde cesetler görmesi üzerine yetkililere haber verdi.

Düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin battığı, yapılan aramanın ardından en az 27 düzensiz göçmenin yaşamını yitirdiği ve 5 düzensiz göçmenin bilincini kaybettiği belirlendi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yaşanan bu olay nedeniyle üzüntü duyduğunu belirtti.

Düzensiz göçmenlerin tekneyle İngiltere''ye geçişini sağlamaya çalışanların suçlu olduğunu ifade eden Darmanin, Calais kentine gideceği bilgisini paylaştı.

Dunkerque Savcılığından yapılan açıklamada, düzensiz göçmenlerin İngiltere''ye geçişini sağlamaya çalışanlara yönelik soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Calais''de bulunan ve kötü şartlar içinde yaşam mücadelesi veren çok sayıda düzensiz göçmen İngiltere''ye gitmeye çalışıyor.

Fransız yetkililerin verilerine göre bu yılın başından bu yana 31 bin 500 düzensiz göçmen Fransa''dan İngiltere''ye geçmeye çalıştı ve 7 bin 800 düzensiz göçmen Manş Denizi''nde kurtarıldı.

Fransa''nın kuzeyindeki Grand-Synthe kentinde yol kenarlarında barınan yaklaşık bin 500 düzensiz göçmen, 16 Kasım''da polisin düzenlendiği operasyonla barınma merkezlerine taşınmıştı.