Mansur Yavaş: 'Allah kimseye kendi videosunu yasaklatmayı nasip etmesin'

Mansur Yavaş: 'Allah kimseye kendi videosunu yasaklatmayı nasip etmesin'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Özhaseki’nin PKK ile ilgili söylediklerine engelleme kararı getirmesine 'Allah kimseye kendi videosunu yasaklatmayı nasip etmesin. Kendi konuştuğu videoyu kendi yasaklattı’' diyerek tepki gösterdi.

Yeniçağ gazetesinin yasaklanan haberi ile ortaya çıkan görüntülerde, AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Özhaseki'nin terörle mücadeleyi eleştirip, teröristler için "gerilla" ifadelerini kullandığı ortaya çıkmıştı.

CHP ve İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ortak adayı Mansur Yavaş, Mehmet Özhaseki’nin PKK ile ilgili yaptığı skandal açıklamaların bulunduğu videoya erişim yasağı getirmesine değinerek "Allah kimseye kendi videosunu yasaklatmayı nasip etmesin. Kendi konuştuğu videoyu kendi yasaklattı" ifadelerini kulandı.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulunan Yavaş, basın mensuplarının, AKP ve MHP ortak adayı Mehmet Özhaseki’nin, ‘’Karşı tarafın ittifakında bir gariplik var. PKK’nın uzantısı bu partiyle ittifak yaptıklarını çıkıp söylesinler’’ söylemine, Özhaseki’nin, Yeniçağ gazetesinin yayınladığı haberi bazı platformlarda engellemesine değinerek, ‘’Biz ittifak yapsak bunu da söyleriz. Allah kimseye kendi videosunu yasaklatmayı nasip etmesin. Kendi konuştuğu videoyu kendi yasaklattı. Takdir halkındır” dedi.

ÖZHASEKİ’YE KİRLİ SİYASET UYARISI

Özhaseki’nin, ''Düşünsenize evinize tamir için militan geliyor'' sözlerinin sorulması üzerine Yavaş, şunları söyledi: “Kötü söz sahibine aittir. En güzel örnek Fethi Başkanımdır. Yenimahalle’de böyle bir olay olmamıştır. Kirli siyasetten vazgeçmesini tekrar tekrar söylüyorum. Hep eline bulaşıyor, kendisine bulaşıyor bu sözleri. Kötü söz sahibine aittir. Benden böyle şeyler duymayacaksınız, ben üslubumu değiştirmeyeceğim.”

İlgili Haberler