Mansur Yavaş: “Allah’ın nimetinden bir katrilyon kar edildi”

Mansur Yavaş: “Allah’ın nimetinden bir katrilyon kar edildi”
CHP İYİ Parti işbirliği adayı Mansur Yavaş, bugün Ankara’da sanayicilerle buluştu. Ankara belediyesinin mevcut yönetimine çok sert tepki gösteren Yavaş, “Allah’ın nimetinden bir katrilyon kar edildi” ifadelerini kullandı.

Ankara/Yeniçağ

Yavaş, Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlere az bir zaman kala çalışmalarını hızla sürdürüyor. Yavaş, Ankara ekonomisinin üssü görevindeki Başkent, Anadolu ve ASO 2. ve 3. organize sanayi bölgelerinin yönetim kurulu başkanları ve üyeleriyle bir araya geldi.

Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) gerçekleşen buluşmada Yavaş, Başkent OSB Başkanı Şadi Türk, Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ile ASO 2. ve 3. OSB Başkanı Seyit Ardıç’tan bölgelerde yaşanan sorunları dinledi.

“ALT YAPI VE ULAŞIM SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

“Biz vatandaştan aldığımız parayı kullanıyoruz” diyerek toplantının açılış konuşmasına başlayan Yavaş, önceliğinde vatandaşın isteği olduğunu söyledi. 4 organize sanayinin yan yana bulunduğu alanın, Eskişehir Yolu’na halen bağlanmamış olmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını dile getiren Yavaş, “Alt yapı ve ulaşım sorunlarını çözeceğiz” dedi.

Asgari ücretle çalışırken işe gitmek için iki vasıta kullanan vatandaşlara yol yardımında bulunacaklarını belirten Yavaş, “Bir önceki seçimde de vaat etmiştik. Ama bizi seçmediler. Yardıma ihtiyacı olan ailelerin cebinden 5 yılda toplam 15-20 bin lira çıkmış oldu. Biz ekonomik kriz varken gerekirse birkaç metro hattımızı erteler, yine de Ankara’da açta açıkta hiçbir vatandaşımızı bırakmayız” diye konuştu.

SUDAN BİLE RANT SAĞLADILAR!

Mansur Yavaş konuşmasının ardından, sanayici işadamlarının sorunları dinleyip, sorularını yanıtladı.  “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çok fazla borcu olduğu söyleniyor. Ankara’nın iyi yönetilmesi için ne gerekiyor?” sorusunun üzerine Yavaş, şöyle konuştu:

“Bir defa vatandaşın parasını harcıyor. Öncelikleri dikkate almak zorunda. Ankara’ya yapılan kapılar, saat kuleleri, Çin’den gelen bir sürü oyuncak görüyorsunuz. Borçlanma sebeplerinden biri Ankapark mesela. Su keza öyle. Önce yüzde 30 sonra yüzde 17 ucuzlatıldı. Allah’ın nimetinden bir katrilyon kar edildi. İnsani değildir. Belediye kaynaklarının uygun kullanılması gerekir. İmar rantı mesela. İmar plan ve yönetmeliklerine aykırı olmadığı taktirde bu rantın büyük kısmını belediyeye aktarılması gerek. Ankara’da tasarrufla işe başlayacaksınız. Vatandaşın parasını kendi paranızdan üstün tutacaksınız. Çok fazla ölü yatırım var. Meslek odalarının, üniversitelerin yapılmasın dediği ne varsa yapıldı. Ağaçlar dikildi. 140 liraya alınan ağaçlar 1400 dolara geldi. Peki, gelen ağaçlar Ankara’nın iklimine uygun mu? Kendi vatandaşımız ile sözleşmeli üretim yapacağız. Oradan da tasarruf edeceğiz. Dışarıdan bitki getirmeyeceğiz. Ankara’nın birçok geliri var. Bir yandan borç ödenirken bir yandan gelirlerle birçok şey yapılabilinir.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ”

Belediyeye ödediğiniz her paranın makbuzunun arkasında neye ne kadar para ödediğinizi göreceksiniz. Ayrıca bir denetim firması bizi denetleyecek. Şeffaf olacağız. Belediye çok israf yaptı. Bundan sonra inşallah hizmette görünür bir belediye başkanı olacağım. Herkese aynı hizmeti vereceğiz.”

İlgili Haberler