Mansur Yavaş: Ankara Mustafa Kemal'in izinde

Mansur Yavaş: Ankara Mustafa Kemal'in izinde
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100’ncü yıl dönümünde, 100 yıl önce yapılan törenlerin birebir aynısını yapmak için toplandıklarını belirterek, “Görüyorum ki Ankara hep birlikte emin ellerde, Mustafa Kemal’in izinde aynen devam ediyor.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün Ankara'ya gelişinin 100. yıl dönümü nedeniyle, ‘Kızılcagün: Bir Cumhuriyetin Doğuşu’ tiyatral gösterisi düzenledi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. Yılını kutluyoruz. 100 yılı geride bıraktık. Ama bugün, Avrupa’yla mücadele eden, Avrupa’yla yarışan bir başkenti yeniden inşa etmek için sayın Mansur Yavaş’ı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçtik. Beraber seçtik. Hep birlikte seçtik. Bizim başkentimizin bir özelliği var. Milli kurtuluş savaşının ana omurgası burada atılmıştır. Bizim başkentimizin bir özelliği var. Gazi meclisimiz burada Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiştir. O nedenle hepimiz 100’ncü yılı büyük bir coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz" dedi.

“ANKARA HEP BİRLİKTE EMİN ELLERDE”

Etkinlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş da bir konuşma yaptı.

Yavaş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Biz de 100 yıl sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu kutsal devlete ve cumhuriyetimize sahip çıktığımızı, onun izinde olduğumuzu göstermek için, 100 yıl önce yapılan törenlerinin birebir aynısını yapmak için bugün toplandık. Ve görüyorum ki Ankara hep birlikte emin ellerde, Mustafa Kemal’in izinde aynen devam ediyor. Bizlere düşen, nasıl o gün 25 bin nüfuslu Ankara’ya, civardan da gelenlerle birlikte 35 bin kişi Mustafa Kemal Atatürk’ü karşıladıysa, o günkü birlik, beraberlik ruhunu şimdi de aynen, 100 yıl sonra daha da yükselterek koruyarak. Dar günlerde her zaman nasıl bir araya geleceğimizi de göstermek durumundayız. Bize düşen sadece Cumhuriyeti korumak değil, biz bu emaneti daha da yükseklere taşımak zorundayız. Ve birinci görevimiz, Ankara’mızı dünyayla yarışan başkentler arasına sokmak en büyük hedefimiz olmalıdır. İnşallah bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz.”