Mansur Yavaş: "Ankara'daki bıkkınlık sandığa yansıyacak"

Mansur Yavaş: "Ankara'daki bıkkınlık sandığa yansıyacak"
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mansur Yavaş, Türkiyem TV’de Yavuz Selim Demirağ’ın konuğu oldu. Yerel seçim sürecini değerlendiren Yavaş, projelerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti ve CHP iş birliğinin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş, Türkiyem TV’de Yavuz Selim Demirağ’ın sunduğu Ankara Özel programına konuk oldu.

Yerel seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Yavaş, Ankara’ya yönelik projelerine de değindi.

Ankara'da mevcut yönetimden dolayı vatandaşta bir bıkkınlık olduğuna dikkat çeken Yavaş, seçim sonuçlarına bu durumun yansıyacağını söyledi. Yavaş, “Sokaklar 2009 ve 2014’e benzemiyor. Ekonomik sıkıntı da sokakları etkilemiş. AKP’ye oy verdik diyen insanlar belediye seçiminde size vereceğim diyor. Bu söylem şu anda çok yoğun; Rüzgarlı Sokak’ta da bir işçi grubu ile karşılaştık. Dertlerini anlatmışlar, kendileriyle dalga geçildiği düşüncesine kapılmışlar. Ankara’da bir bıkkınlık var değişiklik istiyor insanlar, bu sandığa yansıyacak” dedi.

"Ankara'nın ekonomisini kalkındırmak için koyduğumuz tüm projeler ortada” diyen Yavaş, “Şu anda en büyük proje; insanlar işten çıkarılıyor, esnaf, sanayici zor durumda. Bir an evvel bunlara ne yapabiliriz? İstihdam sağlayabiliriz, insanlar ekmek sahibi olur. Biz ne kadar aç, mağdur, mazlum var, hepsinin arkasında olacağız. Bundan daha büyük bir projeyi tanımıyorum. Onların 'proje' dediklerini de yollarda görüyoruz" şeklinde konuştu.

Yavaş, Ankara'nın köyünde bulunan bir eve güneş enerjisi taktıklarını söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Artık köylerimizde güneş enerjisi olacak. Köylülerimiz artık elektrik parası da ödemeyecek. İstiyoruz ki; köylümüz köyünde kalsın, üretmeye devam etsin. Hayvancılığı da teşvik edeceğiz. Sözleşme garantisi ile tarımı da destekleyeceğiz. Entegreli et tesisleri kuracağız. İzmir ve Eskişehir belediyeleri gibi köylerimizde hayvancılığı teşvik edip, onların sütlerini satın alacağız. Bunları da okuldaki çocuklara dağıtacağız. Bunun nesi kötü? Tabi proje deyince onlar, gökdelenleri, plazaları, otelleri anlıyorlar. Bizim öyle projelerle işimiz yok. Biz Ankara'nın tümünü kalkındırmak istiyoruz."

Mansur Yavaş, 2014 yılında Polatlı'ya ASKİ şubesi açma projesinin olduğunu belirterek, "Burada ASKİ'nin şubesini açacağız, dedim. Burada Polatlılı arkadaşlarım çalışacak, sizlere yardımcı olacak. Böyle bir uygulama Ankara'nın her yerinde. En uzak yerde su saati bozulduğunda Ankara'ya gönderiyorsunuz. Bir su saati bozulunca Ankara'ya gönderen belediyenin ne hizmetinden bahsediyorsunuz? Zor bir şey midir bunları yapmak? Siz hizmet veriyorsunuz, siz yerine gideceksiniz" diye konuştu.