Mansur Yavaş Başak Projesi-Başkent Ankara Köy Evleri Projesi'ni açıkladı. Başvurmak için bu şart gerekiyor

Mansur Yavaş Başak Projesi-Başkent Ankara Köy Evleri Projesi'ni açıkladı. Başvurmak için bu şart gerekiyor
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kırsal kalkınmayı desteklemeyi amaçlayan “Başak Projesi-Başkent Ankara Köy Evleri Projesi”nin açıkladı. Nüfusu 5 binin altında olan 903 mahallede, belirlenen 11 tip evden birini yaptırmak isteyen vatandaşlardan zemin etüdü, mimari, statik, elektrik ve mekanik projeleri için ücret alınmayacağı duyuruldu.

ANKA'da yer alan habere göre Başkan Mansur Yavaş, ‘Başak Projesi-Başkent Köy Evleri Projesi’ için harekete geçti. Yavaş, köylerinde ev yaptırmak isteyen vatandaşlara ücretsiz sunulacak 11 tip ev modelini hazırlattığını duyurdu. 

HABERİ TWITTER'DAN DUYURDU

Sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlara projeyi başlattıkları müjdesini veren Başkan Yavaş, “Seçimden önce verdiğimiz gibi, Başak Projemizi 11 tip ev modeli belirleyerek başlatıyoruz. Alınan meclis kararı gereğince, köyüne ev yaptırmak isteyen hemşehrilerimiz zemin etüdü, mimari, statik, elektrik ve mekanik projelerinden ücretsiz yararlanacaklar” dedi.

"MASRAF YAPTIRMAYACAK ŞEKİLDE DESTEK VERECEĞİZ"

Başkan Yavaş, birçok vatandaşın kendi köyüne ev yapamadığına dikkat çekerek, “Köylerinde ev yaptırmak isteyenlerin imarlarını çabucak bitirerek, masraf yaptırmayacak şekilde destek vereceğiz. Kendi evinizi verdiğimiz projeyle para vermeden yapabileceksiniz. Köydeki hayatı teşvik edeceğiz” diye konuştu.

Köyden kente göçü tersine çevirecek model sayesinde kırsal kalkınmaya katkı sağlanması hedeflenirken, bu projeden yararlanmak isteyen vatandaşlar tek ve çift katlı ev modellerinden birini tercih edebilecek.

mansur-yavas-bir-sozunu-daha-tuttu-koy-evleri-projesi-eog.jpg

PROJELERE ÜCRET ÖDENMEYECEK

Projeden Başkent genelinde nüfusu 5 binin altında olan 903 mahallede ev yaptırmak isteyen vatandaşlar yararlanabilecek. Kırsal kesimde inşa edilecek 11 tip ev modellerinden birini yaptıracak olan vatandaşlar; Büyükşehir Belediyesine zemin etüdü ile mimari, statik, elektrik ve mekanik projeleri için hiçbir ücret ödemeyecek.

ekran-alintisi-1-007.jpg

KÖYÜNDE EV YAPTIRMAK İSTEYENLER NEREYE BAŞVURACAK?

“Başak Projesi” kapsamında 11 tip projeden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, parsellerine ait aplikasyon krokileri ile önce ilçe belediyelerine başvuracak.

22-039.jpg

İZİN BELGESİNİ ALAN BAŞLAYACAK

İlçe belediyeleri ise hazırlayacakları imar çapı ve yol kotu belgeleri ile talepleri, Ankara Büyükşehir Belediyesine iletecek. Gelen talep doğrultusunda, vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kırsal Planlama Şube Müdürlüğüne başvurarak parsellerine uygun projeleri seçtikten sonra zemin etüdü yapılacak. Mimari, statik, elektrik ve mekanik projelerini hazırlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, tüm bu belgeleri ilçe belediyelerine iletecek. İlçe Belediyesi tarafından projelerin onaylanmasının ardından “kırsal yapı izin belgesi”ni alan vatandaşlar inşaata başlayabilecek.

ekran-alintisi-3-014.jpg

FARKLI METREKARE VE TİPTE EVLER

Hazırlanan Başak Projesi kapsamında belirlenen 11 tip arasında;

-2 katlı projelerde: 60 metrekarelik 2+1, 115 metrekarelik 3+1, 160 metrekarelik 4+1 ve 200 metrekarelik 4+1

-Tek katlı projelerde: 65 metrekarelik 2+1, 75 metrekarelik 2+1, 90 metrekarelik 2+1, 100 metrekarelik 3+1, 120 metrekarelik 3+1, 140 metrekarelik 3+1, 180 metrekarelik 4+1 evler yer alıyor.