Mansur Yavaş'tan Ankara'da dev bir adım daha!

Mansur Yavaş'tan Ankara'da dev bir adım daha!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kırsal kalkınmayı destelemek amacıyla Başkentli çiftçilere verdiği bir sözü daha hayata geçirdi. “Benim en büyük projem Ankaralıyı zengin etmek ” diyen Başkan Yavaş’ın bir hayali daha gerçek oldu. Ankara’da ilk kez ‘sözleşmeli üreticilik’ modelini uygulayan Başkentli çiftçiler, ilk hasadı almanın sevincini yaşıyor.

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere destek olmayı sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, en büyük hayallerinden biri olarak nitelendirdiği “Sözleşmeli Üreticilik Modeli'ni Başkent’te hayata geçirdi.

 Başkan Yavaş’ın “Hem hayvancılıkta hem de tarımda sözleşmeli üreticilik yaptıracağız ve sözleşmeli üreticiliği teşvik edeceğiz” sözleriyle açıkladığı tarım modeli meyvelerini vermeye başladı. Ankara genelinde sözleşmeli üreticiliğe geçen bin 15 çiftçi, Büyükşehir Belediyesinin dağıttığı nohut tohumlarının hasadına başladı. 

“GELECEK YIL SÖZLEŞMELİ ÜRETİCİLİK HEDEFİ 100 BİN DEKAR”

Ankara genelinde bin 15 çiftçinin ürettiği nohutları satın alma garantili sözleşme kapsamında teslim almaya başladıklarını ve bu ürünleri sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtacaklarını söyleyen Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Fazıl Köremezli, şu bilgileri verdi: 

“Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın talimatıyla 2020 tarım sezonunda sözleşmeli üretime başladık. Bu sene sadece nohut ekildi, önümüzdeki yıllarda ise dört beş ürün çeşidinde yine sözleşmeli üretim çalışmalarımız devam edecek. Bu sene 20 bin dekar alanda üretim gerçekleştirdik. Önümüzdeki sene  ise 100 bin dekarlık alanda sözleşmeli üretim yapmayı planlıyoruz. Sosyal yardım alan ailelerimize satın aldığımız bu ürünleri ücretsiz dağıtacağız. Hedefimiz hem çiftçilerimizin hem de ihtiyaç sahibi ailelerin ekonomisine katkı sağlayacak bu modeli Ankara’mızda daha da yaygınlaştırmak.”