Mansur Yavaş’ın çağrısına binlerce cevap

Mansur Yavaş’ın çağrısına binlerce cevap
Mansur Yavaş'ın 'barınma problemi yaşayan öğrencilere yardım edeceğini' duyurmasının ardından 2 günde 3 bin öğrenci belediyeye başvuru yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara''da üniversite kazanan gençlere geçici konaklama imkânı sağlayacağını belirterek, ''''Yarınlarımızı bilimin ışığıyla aydınlatacak olan kıymetli evlatlarım, sizleri Ankara''mıza üniversite okumaya davet etmiştik. Bu esnada barınma sıkıntısı çeken evlatlarımız için geçici konaklama imkanı sağlamaya başladık. Şu ana kadar binin üzerinde başvuru geldi, gelmeye de devam ediyor. Şefkat Evlerimize, kiraladığımız yurt ve otele öğrencilerimizi yerleştirmeye başladık. Sizler hür fikirlerinizle geleceği inşa ederken daima yanınızda olacağım'''' demişti.

Yavaş''ın duyurusunun ardından sadece 2 gün içinde barınma sorunu yaşayan 3 binden fazla öğrenci Büyükşehir Belediyesine başvuru yaptı. Öğrenciler Büyükşehir Belediyesine ait Şefkat Evleri, kiralanan yurt ve otellere yerleştirilmeye başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabından bir video paylaşarak “Ankara''ya üniversite eğitimi için gelen evlatlarımızı şehrimize adım atar atmaz AŞTİ''de karşılıyoruz. Bugüne dek 3 binden fazla başvuru aldık, öğrencilerimizi yurtlara yerleştiriyoruz. Zihinlerinizi sadece hayalleriniz meşgul etsin diye elimden geleni yapmayı sürdüreceğim.” ifadelerini kullandı.