Mansur Yavaş Cumhur İttifakı'nın iddialarını boşa çıkardı

Mansur Yavaş Cumhur İttifakı'nın iddialarını boşa çıkardı
Ankara’da Ülkücülerin büyük desteği ile Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, yaptığı atamaların yanında geride bıraktığımız Türkçüler Günü vesilesiyle de Cumhur İttifakının tezlerini boşa çıkardı.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

31 Mart yerel seçimlerinin kampanya sürecinde gündemde en çok yer alan şehir başkent Ankara olmuş, Cumhur İttifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere Cumhur İttifakı’nın sözcülerinin Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkındaki iddiaları çok tartışılmıştı. Kamuoyundan gelen tepkilere rağmen Cumhur İttifakının sözcüleri, Milliyetçi – Ülkücü bir isim olduğu herkes tarafından bilinen Mansur Yavaş’ı HDP ve PKK terör örgütü ile ilişkilendiren iddialarına devam etmişlerdi.

Bu iddialardan en çok tepki toplayanı ise, Mehmet Özhaseki’nin seçimi Mansur Yavaş’ın kazanması halinde, PKK başta olmak üzere çeşitli terör örgütlerinin “Sana destek verdik. Sen de bizi gör” diyeceğini belirtmesi olmuştu. Özhaseki, Büyükşehir Belediye’sinin Millet İttifakına geçmesi durumunda “parklarda PKK’lı militanların olacağını” ve “eve su parası getiren tahsildarın militan olacağını” da ifade etmişti.

TÜRKÇÜLER GÜNÜ’NDE MANSUR YAVAŞ FARKI

Cumhur İttifakı tarafından 20 bin PKK’lı teröristi işe alacağı iddia edilen Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Milliyetçi – Ülkücü camianın sevilen isimlerinden Yusufiyeli olarak bilinen Hüseyin Özcan’ı Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliğine, Kerim Yılmaz’ı da belediyenin teşekküllerinden olan BELKO’nun yönetim kurulu başkanlığına atarken, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Servet Avcı’yı da başdanışman olarak atamıştı.

Yavaş, gerçekleştirdiği atamaların yanında geride bıraktığımız 3 Mayıs Türkçüler Günü’nde de Cumhur İttifakının tezlerini boşa çıkardı. Resmi Twitter hesabından Türkçüler Günü’nü kutlayan bir mesaj yayınlayan Yavaş, mesajında; "Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan 2000 yıllık devlet tecrübesi ve kültürel birikime sahip tarihimizin korunması ve yaşatılması, bugün de en önemli gayemiz olmalıdır. Hayatları boyunca istiklâl ve hürriyet için savaşmış atalarımızın ruhu şad olsun, 3 Mayıs Türkçüler Günü kutlu olsun" dedi. Mansur Yavaş bu mesajı paylaşırken, yerel seçimler sırasında Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret eden ve 12 Eylül öncesinde “MHP’lilerin efsane başkanı” olduğunu iddia eden Mehmet Özhaseki’den ise 3 Mayıs ile ilgili bir mesaj gelmemesi dikkat çekti.

İşte Yavaş'ın Türkçüler Günü mesajı:

mas-001.jpg

3 MAYIS’I KUTLAYAN İLK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

3 Mayıs’ta sadece mesajla yetinmeyen Yavaş, Milli Düşünce Genel Merkezi, Türk Aydınları Vakfı ve Ankara Türk Ocağı öncülüğünde gerçekleşen Türkçüler Günü ile ilgili panel ve müzik ziyafeti için Büyükşehir Belediyesi’nin tiyatro salonunu tahsis etti. Mansur Yavaş ayrıca, Türkçüler Günü münasebetiyle Gençlik Parkı'nda düzenlenen etkinliğe de katıldı.

Mansur Yavaş’ın yayınladığı Türkçüler Günü mesajı ise, bir ilk oldu. 31 Mart’ta Ankara’daki Ülkücülerin büyük desteği ile Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, 74 yıldır kutlanan Türkçüler Günü için mesaj yayınlayan ilk Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

İlgili Haberler