Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan söz aldı. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya açıkladı

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan söz aldı. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, belediye meclisinde AKP ve MHP'li üyelerin oylarına takılan yeni otobüs alımı için Erdoğan'dan söz aldığı iddia edildi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile olan görüşmesini aktardı. 

"Başkan Yavaş söz etmek istemedi ama Ankara’nın belediye otobüsü sorunu da var. Büyükşehir, 2013’ten bu yana belediyeye otobüs alınmamış, sayı da yıllar itibarıyla azalmış." ifadelerini kullanan Sarıyaka, şunları yazdı:

"Yavaş, dış kredi bulup yeni otobüs alımı yapmak için Büyükşehir Meclisi’nden izin almak istediğinde reddedildi; halka şikayet edince bu sorunu aştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde de “konuyla ilgilenileceği” sözünü aldı. Dolayısıyla Ankara taşıma konusunda iki sorunu birden yaşıyor… Her ne kadar salgına ilişkin tedbir kararlarının ilk adımında, Nisan’daki kararlarda çok bir değişiklik yok. O dönemde de metronun %50 oranında azaltılması kararı alınmış, otobüsler için de bu sınır %50 olarak gösterilmişti; şimdi %30’a indirildi.Bu bile yığılma için yetiyor… Umarım Ankara’da mesai saatleri düzenlenir ve Eskişehir yoluna ip gibi ardı sıra dizilmiş olan kamu kurumlarının mesai saatleri farklılaştırılarak salgının önlenmesine katkı verilir…Yoksa Ankara yakında Wuhan’ı da geçer… "