Mansur Yavaş davasında yeni gelişme!

Mansur Yavaş davasında yeni gelişme!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yargılandığı “görevi suistimal" davasının ilk duruşması bugün gerçekleşti. Yavaş, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "Olmayan bir suçun savunmasını yaptık" dedi.

Mehmet AKGÜN - Berkay BİGEÇ / YENİÇAĞ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yargılandığı "görevi suistimal" davasının ilk duruşması bugün gerçekleşti.

31 Mart seçimlerinden hemen önce açılan ve AKP tarafından gündemde tutularak Yavaş’a karşı kara propaganda haline getirilen davanın ilk duruşması Ankara Adliyesi'nde gerçekleşirken, duruşmada Mansur Yavaş, yaşanan sürece tepki gösterdi.

78044022_462375431052572_167591835798077440_n-001.jpg

Yavaş, “Bir suç makinesinin iftiraları ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanını buraya diken şahısları kınıyorum. Derhal beraatime karar verilmesini istiyorum” dedi.

Mansur Yavaş, Necati Kesgin için, “Buradan sıfatına baktığımda çocuk pornocusundan başka bir şey göremiyorum” dedi.

HAKİM DAVACI AVUKATINI UYARDI

Davacının yönelttiği sorulara Mansur Yavaş cevap verirken, hakim davacı avukatını sürekli konu dışına çıktığı için uyardı.  Mansur Yavaş’ın avukatları ise, "Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıdır, kendisi Ankara halkının oylarıyla seçilmiş, halka hizmet eden bir şahıstır. Bu davayı uzatarak Ankara halkının da hakkı çalınmaktadır" diyerek Mansur Yavaş’ın davalara katılmamasını istedi.

YAVAŞ'IN TALEBİ KABUL EDİLDİ

Mahkeme heyeti tarafından Yavaş'ın avukatlarının talebi kabul edilirken,  duruşma 27 Aralık, saat 09.30 tarihine ertelendi. 

"OLMAYAN BİR SUÇUN SAVUNMASINI YAPTIK"

Duruşmanın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir açıklama gerçekleştirdi. Yavaş'ın açıklaması şu şekilde; "Açıklamayı yazılı yapacağız dedik ama siz beklediniz. Duruşmaya girdik, olmayan bir suçun savunmasını yaptık. Siyasi bir karardı. Aslında siyaset bunun cevabını vermişti sandıkta ama hazmedememiş arkadaşımız galiba, hala bunun takibini yapıyor. 

Bundan sonraki süreçte davanın hemen bitmesini bekliyorum. Normalde bu davanın dosyanın geldiği anda benim dinlenilmeme gerek kalmadan bitmesi gerekiyordu. Çünkü bir kısmı daha önce takipsizlikle sonuçlanmış. Dolayısıyla şu anda fuzuli bir yargılama yapılıyor. İşimiz var buradan 2 saat kaybetmekle Ankara halkının zamanını çaldık." 

y1-019.jpgy2-016.jpg