Mansur Yavaş: “En az 10 puan farkla kazanacağız”

Mansur Yavaş: “En az 10 puan farkla kazanacağız”
Yerel seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Mansur Yavaş, Nallıhan'da vatandaşlara seslendi. Kendisine atılan iftiralar için “Vız gelir tırıs gider” ifadesini kullanan Yavaş, “En az 10 puan farkla alacağız. Ankaralı kararını verdi” diye konuştu.

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş seçim çalışmalarına devam ediyor. Seçim çalışmaları sürecinde, projelerini anlatmak istediğini, ancak kendisine atılan iftiralar nedeniyle bunu tam olarak gerçekleştiremediklerini belirten Yavaş, “Daha ne kadar karalama olacak bilmiyoruz. Vız gelir tırıs gider. En az 10 puan farkla alacağız. Ankaralı kararını verdi” diye konuştu. Yavaş’ın Nallıhan’daki konuşmasının ana başlıkları şöyle:

“NE YAPARSANIZ YAPIN ANKARALI KARARINI VERDİ”

“Bize ne FETÖ bulaşır ne PKK. Bizim olduğumuz yerde ne FETÖ olur ne PKK. Daha ne yaparsanız yapın. Ankaralı kararını verdi. Bundan dönüş yok. Başkanımla beraber Ankara bizi bir beş yıl deneyecek. Anketleri görüyorlar, bakalım şapkalardan daha ne çıkartacaklar. Durup seçime 15 gün kala Allah’tan korkmuyorlar kuldan utanmıyorlar. Olur mu böyle bir şey? Biz siyasete girmeden yapacaklarımızı anlattık üç defa. Ankara Büyükşehir Belediyesi sizlerden para alıyor, sizlere sormadan harcıyorlar. Otopark gelirleri, bilboard gelirleri. Çok söyledik, imar rantları var diye. Yok dediler böyle bir gelir yok diye. Ama Mustafa Tuna geldi, bu gelirleri belediye kasasına aktardı, bunlar tüyü bitmemiş yetimin hakkıydı.”

“KÖYLERDE SU 3 KURUŞ OLACAK”

“Sudan belediyenin bir katrilyon para kazandığını söylemiştim hemen yüzde 30 indirim yaptılar, daha başkan olmadan bir projemizi yaptırmış olduk. Köylerde yaşayanların su ücretleti 2-3 kuruş gibi sembolik rakamlara indireceğiz. Köylere güneş enerjisi taktıracağız. Ben istiyorum ki köylüler ne elektrik ne su parası ödesinler. Ben yurt dışından şehir dışından gelen bitki uygulamasına son vermek istiyorum. Sözleşmeli üretim ile bitkileri sizlerden alıp, sizin ürettiklerinizi almak istiyoruz. Buralardan alınan ağaçların hepsi kuruyor. Kırsal kalkınma projeleri ile aynı zamanda hayvancılığı da teşvik edeceğiz. Ankara’nın her yerinden teşvik ederek, Uruguay’dan hayvan gelmesini engelleyeceğiz. Seralar kurduracağız. Her yerde sıcak su var. Jeotermal enerjiye geçmek suretiyle Nallıhan’ın da termal suyu olacak.”