Mansur Yavaş kararında ısrarcı: İlk adım atıldı

Mansur Yavaş kararında ısrarcı: İlk adım atıldı
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın verdiği talimat ile Polatlı’dan Gerede’ye su ulaştıran ve 30 yıldır yenilenmediği için sürekli arızalanan 30 kilometrelik boru hattının yenilenmesi için ilk adım atılıyor. Yavaş’ın acilen yapılmasını istediği çalışma için ihaleye çıkılacak.

Ankara’nın ve çevre illerin temiz suya kavuşması ile asbestli borulardan kurtulmasını önceleyen, toplum sağlığı açısından kritik olan yatırımların acil yapılması için istenen kredi talebi 2019 yılında olduğu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda uygun görülmüştü. Buna rağmen, kredi talebi Meclis’te AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedilmiş, en son yapılan toplantıda ise yine aynı Meclis üyelerinin oylarıyla ertelenmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi, başta Polatlı suyu ve Tatlar Arıtma Tesisleri olmak üzere, Ankara’nın su problemini çözmek için harekete geçmeye hazırlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mansur Yavaş’ın talimatı ile 70 kilometrelik Polatlı hattının 30 yılı aşkın süredir yenilenmediği için eskiyen ve sürekli arızalanarak patlayan, bir kısmı ise asbestli olan boru hatlarının yenilenmesi için ilk adım atılıyor. Mansur Yavaş’ın acil olarak nitelendirdiği “Polatlı’ya yeni ve kaliteli su verilmesi” için ihaleye çıkacağı öğrenildi.

Buna göre, Polatlı’ya Gerede’den gelen suyu ulaştıracak hatların yenilenmesi için üç etaptan oluşacak olan projenin Temelli – Polatlı arasını kapsayan bölümünün proje ihalesi daha önce yapılmıştı. Son yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ardından Başkan Yavaş’ın bürokratlarına “Toplum sağlığından önemli hiçbir şey yok. Ben vatandaşıma asbestli borudan su içiremem, Polatlılı hemşehrilerime sürekli patlayan su hattı ile çile çektiremem. Herkes er ya da geç doğru yolu görüp üzerine düşeni yapmak zorundadır.” diyerek Gerede’den Polatlı’ya su verilecek olan hattın İvedik – Sincan etabının yapımı için “ihale edin” talimatı verdiği ifade edildi.

Edinilen bilgiye göre ihalenin Polatlı ilçesinde yapılması bekleniyor.

BELEDİYE TARİHİNDE İLK!

AKP ve MHP’li üyelerin “engellemedik, erteledik” söylemlerine rağmen, Polatlı su hatlarının ve arıtma tesisinin yenilenmesi için gerekli olan kredi talebi 2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelmiş, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda uygun görülmesine karşın komisyonda yer alan ve çoğunlukta olanlar dahil AKP ve MHP’li Meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmişti. Son Meclis’te ise acil kredi talebi sudan sebeplerle yine ertelenmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk kez bir kredi talebinde yapılacak işin metrajı ve keşfi istenmiş, Başkan Mansur Yavaş bu durumu “ipe un sermek” olarak tarif etmişti.