Mansur Yavaş: Sandıklara daha güçlü sarılacağız...

Her türlü ideolojik ve siyasi düşünce ayrılıklarımızı bir tarafa bırakma noktasındayız. Çünkü, demokrasi, devlet ve millet bekası için mücadele ediyoruz. 31 Mart mahalli seçimleri çok kritik. Takvime baktığınızda 2023'e kadar seçim görünmüyor. Bugünün şartları ile  2023'ü kestirebilen varsa da beri gelsin!..

O yüzden, yiğidin hakkını yiğide teslim edelim. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gerek Ankara, İstanbul adaylarının belirlenmesinde gerekse İYİ Parti ile yapılan güç birliği görüşmelerinde çok öz verili ve başarılı bir demokrasi sınavı verdi. CHP'de ilan edilen belediye başkan adaylarının isimlerine bakıyorum, nerede olursam olayım gönül rahatlığıyla oy verebileceğim isimler. Kemal Kılıçdaroğlu, tüm çatlak seslere, aleyhte yapılan kamplaştırıcı politikalara kulaklarını tıkadı, kapı arkası tezgahları sakin duruşu ile boşa çıkarmayı başardı. CHP, sözde değil özde her kesimi kucaklayacak bir parti olma yolunda önemli bir kilometre taşını daha geçti. Belki CHP kurultayları değil ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu başarısını siyasi tarih mutlaka hak ettiği şekilde yazacaktır.

Mansur Yavaş'ın CHP'den Ankara adayı olarak ilan edilmesine kadar geçen süreci çok dikkatle ve yakından takip eden gazetecilerdenim. Kırılganlıklar oldu, çok duygusal anlar yaşandı, git geller, sinirlerin çok gerildiği anlar oldu. Mansur Yavaş'ı da tebrik etmek lazım, çok sabırlı davranmayı bildi... Türkiye ve Ankara'ya hizmet için bir kez daha yola çıktığını ta işin başında kanıtladı. Yavaş'a "hayırlı olsun" demek için dün telefon ettim.. İyi dileklerimizi ilettikten sonra, hiç vakit kaybetmeden gazeteciliğin gereği sorularımızı sıraladık. Yavaş, "İnşallah Ankara'yı alacağız bu sefer, çünkü toplumsal tabandan çok büyük destek ve beklenti vardı. İnşallah bu sefer açık farkla rahat bir şekilde alacağımızı düşünüyorum" diyerek söze başladı.

---Nasıl yola çıkacaksınız?

"Zaten projelerin birçoğu kafamızda hazır. Ankara için hazırız. Daha sonra ekiplerimizi kurup bir an evvel alana çıkacağız genel stratejimiz o. "

---Önünüzde sizi nasıl bir süreç bekliyor?

* Sayın Mehmet Özhaseki'nin demecini dinlediğimizde proje bazlı saldırgan olmayan bir seçim daha önceki seçimlere kıyasla olacağını iddia ediyor. Bunu ne ölçüde başarabilecekler bilmiyorum çünkü Ankara seçiminde adaydan bağımsız da bu işler yürüyor çünkü Türkiye'de nefret saçan bir trol ordusu yürüdü. Biz mümkün olduğu kadar zaten iki seçimde de hep dışında kaldık. Sadece Ankara için yapacaklarımızı anlattık. Eğer bu şekilde giderse düzgün bir seçim olur ama adaletsiz seçim olacağı konusunda hiçbir şüphe yok. Yani gerek medya yüzünden gerek başka hukuki nedenlerden dolayı. Onun için bu sefer işi sağlam tutup şansa bırakmayacak şekilde bir örgütlenme yapacağız. Çünkü elemanlarımız bu sefer daha fazla sandık başında olacak ve dijital bir sistemle sandığı hem dijital hem de mekanik olarak mutlaka takip edeceğiz.

---Yani işi şansa bırakmayacaksınız...

* Yok, işi şansa bırakmayacağız. Şimdi kamuoyuna açıklayamadığım bir sürü hatalarımız da oldu. Benden de belki kaynaklanan olmuştur veya ekip arkadaşlarımızdan da kaynaklanan olmuştur, bunların hepsi kafamızda olduğu için bunları aşacak bir çabanın içerisine giriyoruz şimdi. O hataları not aldık. Baştan itibaren bu hataları bir daha yapmamak ya da eksikleri not aldık diyim. Bunları ortadan kaldıracak şekilde hazırlanıyoruz. Zaten kafamda not olarak vardı, bunları sayın genel başkanlara da sunacağım ikisini de ziyaretimde. İnşallah tesadüfe veya şansa fırsat bırakmayacağız bu sefer.

---Sandıklara daha güçlü sarılacaksınız...

* Aynen. Onu hem manuel, hem dijital olarak sağlamasını birkaç koldan yapacağız bu sefer. Onun sistemini, yazılımını hazırladık arkadaşlarla. Ayrıca bir android uygulamamız var, hemen bugün yarın devreye giriyor. Mansur Yavaş takipçileri ile ilgili android uygulamamız girecek. Oradan da yapacağımız faaliyetlerin hepsini eylem birliği olacak şekilde yönlendirmeye çalışacağız. Bunun bir belediye seçimi olduğunu, harp olmadığını veya bir şeyin referandumu olmadığını Ankara'yı yönetecek kişinin seçileceği konusundan dışarı çıkılmaması gerektiği konusunda bir propaganda birliği sağlamak için böyle bir uygulama hazırlamıştık onu da bugün yarın işleme sokuyoruz. Oradan da yöneteceğiz bütün Ankara'yı.

***

Bugün, bir yiğidin hakkını daha teslim etmeliyim. Mansur Yavaş'ın adaylığının ilan edilişine kadar geçen kırılgan dönemde hiç reklam yapmadan, kapı arkası diplomasisi ile devrede olan bir adam vardı. Kelimenin tam manasıyla adam!.. Devlet adamı... Kendisi açısından her türlü siyasi risk sayılabilecek adımları atmaktan hiç çekinmedi. Git gellerin yaşandığı anlarda sakinleştirici ve akılcı üslubu ile devreye girdi. Sorunların çözülmesinde çok önemli katkıları oldu. Melih Gökçek ve her tarafa serpiştirilen yandaşlarının tezgâhlarını bozdu. Eğer, kendisinden müsaade alabilirsem 31 Mart seçiminin ardından o hikâyeyi yazmayı düşünüyorum. Ancak, bugünden çok net görülüyor fotoğraf; R. Erdoğan 31 Mart gecesi Ankara'da balkon konuşması yapamayacak!..

 

Yazarın Diğer Yazıları