Mansur Yavaş soruşturma açınca istifa etti, başka belediyede 3 koltuk verildi! Bir Hamza Yerlikaya vakası daha

Mansur Yavaş soruşturma açınca istifa etti, başka belediyede 3 koltuk verildi! Bir Hamza Yerlikaya vakası daha
Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi seçilmesinin ardından yolsuzluk soruşturması başlatılınca Halk Ekmek'teki görevinden istifa eden Ahmet Sarıduman'ın, Yalova Belediye'sinde 3 koltuk aldığı ortaya çıktı.

Yalova Belediyesi, CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye meclisinde yapılan seçimle AKP'ye geçti.

Geçtiğimiz mart ayında yapılan oylamanın üçüncü turunda 17 oy alan AKP'li meclis üyesi Mustafa Tutuk, Yalova’nın geçici belediye başkanı seçildi. 

Tutuk'un göreve gelmesiyle beraber beldiye içinde de bir takım atamalar ve görevlendirmeler yapılmaya başlandı.

Bunlar arasında en dikkat çeken isimlerden birisi de Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Ahmet Sarıduman oldu.

YOLSUZLUK SORUŞTURMASI BAŞLAYINCA HALK EKMEK'TEN İSTİFA ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın göreve gelmesinin ardından Halk Ekmek'teki yolsuzluklarla ilgili başlattığı soruşturmanın ardından, 2019 Ağustos'ta Ankara Halk Ekmek'teki Genel Müdürlük görevinden istifa eden Ahmet Sarıduman'ın yeni adresi CHP'den AKP'ye geçen Yalova Belediyesi oldu.

1-20200616142003.jpg

YALOVA'NIN HAMZA YERLİKAYA'SI

Ahmet Sarıduman, Yalova Belediyesi'nde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirirlirken, aynı zamanda Özel Kalem Müdürü ve Belediyenin personel şirketi Yabedaş’ın yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapıyor.

'Yalova’nın Hamza Yerlikaya’sı' olarak anılan Sarıduman'ın ayrıca  Türkiye Karate Federasyonu yönetim kurulu üyeliği de devam ediyor.

2-20200616142014.jpg

İYİ PARTİ'DEN DE SERT TEPKİ

Sarıduman'ın Yalova Belediye Başkanvekili Mustafa Tutuk'un yardımcılığına getirilmesi şehirde tepkiye neden oldu.

Sarıduman'ın 31 Mart seçimlerinden önce yaptığı, Mansur Yavaş'ın yanı sıra CHP ve İYİ Parti'yi de hedef alan paylaşımına tepki gösteren İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, Sarıduman'ı Yalova'da istemediklerini belirterek istyifaya çağırdı.

1-20200616140736.jpg

İYİ Partili Tatar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Sarıduman'ın paylaşımını hatırlatarak, "Allah aşkına yandaşlıktan başka meziyeti olmayan bu şahısı Yalova belediye başkan yardımcılığına atıyan irade kimdir. Eminiz ki Yalova belediye Başkan vekili Mustafa tutuk bunu içine sindirememiş ama sesinide çıkaramamıştır.Biz bu şahısı bu düşüncelerinden ve attığı bu yalan iftiralar ve çirkin düşüncelerinden dolayı yok hükmünde sayıyoruz. İyi Parti Yalova teşkilatı olarak bu kişiyi Yalova’da istemiyoruz. Her platformda kendisine olan tepkimizi dile getireceğiz taki görevinden istifa edene kadar." dedi.

2-20200616140659.jpg