Mansur Yavaş ve Kesgin arasındaki davada 'Reddi Hakim' talebine ret

Mansur Yavaş ve Kesgin arasındaki davada 'Reddi Hakim' talebine ret
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Necmettin Kesgin arasındaki davada mahkeme Kesgin’in ‘reddi hakim’ talebini geri çevirerek, Kesgin hakkında Ağır Ceza Mahkemesindeki 'sahtecilik' dosyasının akıbetinin sorulmasına karar verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Necmettin Kesgin arasındaki dava Ankara Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti, Kesgin'in avukatının 'reddi hakim' talebini geri çevirirken, Kesgin hakkında Ağır Ceza Mahkemesindeki 'sahtecilik' dosyasının akıbetinin sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

YAVAŞ'IN AVUKATI: "CEZA MAHKEMESİNİN KARARI BEKLENSİN"

Mansur Yavaş'ın avukatı Abbas Ceren ise davacı vekilinin sunduğu dilekçeyi inceledikten sonra beyanda bulunacaklarını belirterek, “Reddi hakim talebi süresinde değildir. Yasal unsurları da taşımaz. Bu sebeple reddine karar verilsin” dedi. Avukat Ceren, Necmettin Kesgin hakkında, Ankara 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'resmi belgede sahtecilik', 'şantaj' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçundan verdiği hapis cezası kararı olduğunu, bu dosyanın İstinaf Mahkemesinde olduğunu hatırlatarak, “Ağır Ceza Mahkeme dosyası istinaftadır, karara bağlanmamıştır. Ceza Mahkemesinde karara esas alınan kabuller çerçevesinde senedin sahte olarak düzenlendiği ve verildiği husus karara esas alınan maddi vaka olması sebebiyle, kararın kesinleşmesi halinde mahkemeniz açısından bağlayıcı nitelik taşıyacaktır. Eksiklikler giderilsin” diye konuştu.

REDDİ HAKİM TALEBİ GERİ ÇEVRİLDİ

Mahkeme, Ankara 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyanın akıbetinin sorulmasına, Necmettin Kesgin'in avukatı Özgür Ilgaz'ın Mahkeme Başkanı Zekiye Öztürk'ün reddine ilişkin talebin, süresinde yapılmadığı gerekçesiyle geri çevrilmesi karar vererek duruşmayı erteledi.

İlgili Haberler