Mansur Yavaş’tan 1 Haziran öncesi büyük destek

Mansur Yavaş’tan 1 Haziran öncesi büyük destek
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, pazartesi günü açılacak restoran, kafe sürücü kurslarının dezenfekte çalışmalarının belediye tarafından yapılacağını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren açılacak lokanta, kafe ve sürücü kurslarına dezenfeksiyon desteği sağlayacaklarını açıkladı. 

Sosyal medya hesapları üzerinden Başkent’te bulunan lokanta, kafe ve sürücü kurslarının sahiplerine seslenen Başkan Yavaş, “Lokanta, kafe ve sürücü kursu sahibi hemşehrilerim, salgın tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan ve 1 Haziran'da hizmete açılacak işletmelerinizde dezenfekte ve ilaçlama hizmeti vereceğiz. Başvurularınızı ‘http://forms.ankara.bel.tr/kafe-dezenfektan’ adresinden yapabilirsiniz” dedi. 

mansuru.jpg

Çok sayıda işletme sahibi başvuruda bulunurken, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri bu iş yerlerinde dezenfeksiyon çalışmalarına başladı. Dezenfeksiyon çalışmalarını yerinde inceleyen Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, 49 ekip 225 personel ile dezenfekte çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şu bilgileri verdi: 

“Sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerden birindeyiz. Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın talimatları sonrası lokanta ve kafelerimizin taleplerini almaya başladık. Şu ana kadar bin 90 esnafımız başvuruda bulundu. Salgın sürecinde tüm meslek grubundan esnafımızın yanında olduğumuz gibi yeni normalleşme sürecinde de tüm esnafımıza desteklerimiz devam edecek. Normalleşme sürecinde restoran ve kafelerin dezenfeksiyon çalışmalarına katkıda bulunuyoruz. Ancak işletme sahiplerinden özellikle oturma mesafelerine ve temizliğe mutlaka dikkat etmelerini rica ediyoruz. Özellikle temizlik yaparken sodyum hipoklorit yani çamaşır suyunu bol bol kullanmalarını da tavsiye ediyoruz”