Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması

Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması
Yavaş, adaylık iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Öte yandan CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi yeniden gündeme gelen Mansur Yavaş’ın CHP’ye üye olmadığı ortaya çıktı.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş’ın ismi yeniden gündeme geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün bazı gazetelere verdiği demeçte, “Ankara’da Mansur Bey siyasette önemli bir figür. Onunla arada bir konuşuyorum. Partiye üyeliğini yapmadı ama bizim kesimde de sevilen bir isim” dedi.

İsmi yeniden gündeme gelen Yavaş’ın, CHP üyesi olmadığı ortaya çıktı.

2 YILDA İSTİFA ETTİ

Yavaş, 2013 yılının Aralık ayında partiye üye olmuştu. 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve az farkla seçimi kaybeden Yavaş, 2016 yılının Nisan ayında ise CHP’den istifa etmişti.

Yavaş, istifa dilekçesini hem CHP Genel Merkezi’ne, hem de parti üyeliğinin resmen düşürülmesi için Yargıtay’a vermişti.

YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Hürriyet'ten Deniz Gürel'in haberine göre, konuyla ilgili açıklama yapan Yavaş:  “Bu konuda konuşmak için çok erken diye düşünüyorum. 2014 Yerel Seçim Sonuçları Ankara ve Türkiye’de kimsenin içine sinmedi. Halktaki değişim talebi sandıktan çıkamadı. Buna rağmen artık AK Parti’nin dahi tahammül edemediği rant ve beton belediyeciliğinin anayasa ve yasalara uygun olarak sona erdirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Vatandaş olarak Ankara ve ülkemiz için her türlü göreve daima hazırız. Ülkemiz ve Ankara için en büyük ihtiyaç uzlaşma.

Rant ve betona kurban edilen Ankara’nın partiler üstü bir bakışla yeniden ortak akılla ele alınmasında zorunluluk var. Süreç devam ediyor. Siyasetteki taşlar yerine tam olarak oturmadı. Önümüzdeki günlerde en geniş siyasi uzlaşma ile Ankara’nın ele alınıp ona göre bir karar verilmesi gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler