Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a anket göndermesi!

Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a anket göndermesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimler için yapılan anketlere güvenmediği yönündeki açıklamalarına cevap veren İYİ Parti ve CHP'nin ortak Ankara adayı Mansur Yavaş, "Anketleri yapan firmalar da daha önce AK Parti'ye anket yapan firmalar" dedi.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala İYİ Parti ve CHP'nin ortak Ankara adayı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anket açıklamalarına cevap verdi.

Politikyol'un sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'anketlere güvenmediği' yönündeki açıklamalarına ilişkin, "Anketlerin birçoğunun geçmişte balon olduğu ortaya çıktı. O konuda aslında haklı. Anketleri yapan firmalar da daha önce AK Parti'ye anket yapan firmalar. O yüzden neden inanmadığını bilemiyorum açıkçası.  Önde olduğumuzu hem anketler yoluyla hem de sürekli alanda olduğumuz için görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"BOŞ BİR TARTIŞMA"

Son dönemde gündeme gelen 'Ankaralılık' tartışmasına ilişkin ise "Boş bir tartışma" diyerek şunları söyledi:

"Anlamsız bir tartışmaydı. 1830'a kadar nüfus kaydımızı gösterdikten sonra daha neyi ispat etmemiz gerekiyor? Gökçek ve ekibi "O da aslen Ankaralı değil" diyerek Özhaseki'nin Kayseri'den gelen bir misafir olduğu algısını ortadan kaldırmak istedi. Biz o anlamda Ankara'da yaşayan herkesi Ankaralı, başkentli kabul ediyoruz. Böyle bir problem yoktu ama vatandaşın algısını kırmak için bunu gündeme taşıdılar. Boş olduğunu da herkes anladı." 

 

İlgili Haberler