Mansur Yavaş'tan İYİ Parti açıklaması

Mansur Yavaş'tan İYİ Parti açıklaması
Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, katıldığı canlı yayında adaylık sürecinde yaşananları anlattı.

İYİ Parti-CHP iş birliğinin Ankara Büyükşehir Belediyesi için başkanlık adayı olan Mansur Yavaş, Habertürk TV'de Didem Arslan'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yavaş, adaylık sürecinde yaşananlarla ilgili olarak, "Bir sefer CHP’den aday oldum. Daha önce de MHP’den aday oldum. Kalkıp başka partiden aday olamam, ‘her partiden aday oluyor algısı’ beni incitirdi" ifadelerini kullandı.

"İki siyasi parti başkanlarına teşekkür ediyorum" diyen Yavaş, "Bizim hitap ettiğimiz bir dilimiz var. Hangi partiden olursa olsun onların görüşüne saygı duyuyorsanız, tercih konusu oluyorsunuz. Sonuçta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı önemli makam. Sayın Akşener’i de ziyaret ettim. Sağ olsun tamamıyla destek oluyor. Bu konuda bir problem yok." dedi.

CHP’nin daha önce kendisine milletvekilliği teklifinde bulunduğunu ve kabul etmediğini söyleyen Yavaş sözlerine şöyle devam etti:

"Geçen CHP İl Başkanları toplantısında anlattım. Ben CHP'ye siyaset yapmak için gitmemiştim. Bunu açık bir şekilde Sayın Kılıçdaroğlu, 'Biz Mansur Yavaş'ı belediyeci kimliğiyle kabul ettik' dedi. Daha sonra ben seçilseydim, televizyonlarda söz vermiştim, istifa etmeyecektim. Ancak seçim bitti, bir sürü mücadele ettik, aradan zaman geçti, genel seçimler gelince sayın genel başkanımız milletvekilliği teklif etti. Kendisine teşekkür ettim, siyaset yapmak isteseydim kabul ederdim. Yeni tablo ortaya çıkınca seçimler bitince hiç kimseye duyurmadan istifa ettim ben."

"BELEDİYE BAŞKANLARI HİZMETLERİYLE ÖNE ÇIKMALIDIRLAR"

"Siyasi tartışmalara girmeden Ankara için yapacaklarımı söyleyeceğim. Bunu içinden Türkiye için de önemli projeler çıkacak. Ben belediye başkanlarının hizmetiyle öne çıkmaları, kendilerinin görünmez olmaları gerektiğini düşünüyorum. Başkent kimliğini öne çıkarmak, geliri ve huzuruyla, her yönüyle öne çıkarmak ve burada yaşayan insanları mutla etmektir amacımız. Siyasi düşüncelerimiz ne olursa olsun onu kalbine gömüp, bütün insanlara saygı duyması gerekiyor."

"MARUZ KALDIĞIMIZ EGZOZ GAZI SİGARADAN 10 KAT DAHA ZARARLI"

"Sokaklarda insanlar koştura koştura yürüyor. Ankara'nın içerisinde karşıdan karşıya geçemiyorsunuz. İnsanlar arabayla geçtiği zaman oradaki dükkanların hiçbirisini görmüyor. Bunların hepsi dünyaca araştırmalar sonucu ortaya çıkan şeyler. Sadece otomobiller için şehir yaparsanız, ne kadar çok yol açarsanız trafik o kadar tıkanıyor. Yani sizin çok yol açmanız trafiği azaltmıyor. Hükümet çok güzel bir şey yaptı, sigarayı yasakladı. Ama bizi maruz kaldığımız egzoz gazı sigaradan 10 kat daha tehlikeli."

"BELEDİYE BAŞKANI OLSAYDIM GÖKDELENLERE İZİN VERMEYECEKTİM"

"CHP'de siyaset çok farklı. Orada insanlar kendi görüşlerini dillendirebiliyorlar. Bunu diğer partilerde göremiyoruz. Onlar da istiyorlar ki, CHP'nin içinden bir aday çıksaydı. Sayın Kılıçdaroğlu anket yaptırdığı zaman böyle bir yola başvurdu. Ben belediye başkanı olsaydım bu gökdelenler olmayacaktı Ankara'da. Her seçim evet biz çıkalım şerefli mağlubiyetler alalım diyebilirsiniz ama olan Ankara'ya oluyor."

"SELİN HANIM'IN BÖYLE KONUŞMASI NORMAL"

"Selin Hanım benim gönlüm CHP'li aday istiyor, demişti. Ancak Mansur Yavaş aday olunca destek vereceğim, dedi. Bunu söylemesi normal. Ben sayın Karayalçın'ı da ziyaret edeceğim. Sayın Karayalçın da destek olacağını belirtti. Aday olma sürecinde bunlar yaşandı ama aday olduktan sonra bunlar ortadan kalktı."

"SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMENİN NEDEN GİTMEDİĞİNİ ARAŞTIRIYORUZ"

"Sandığa gitmemiş seçmen var. Bunlar neden gitmemiş, bütün ilçelerde araştırılacak. Yaş itibarıyla gidemeyenler varsa, onların dilekçe verip, bulundukları yerde oy vermesi için çalışılıyor. Henüz anket yaptırmadım. En son CHP'nin benimle birlikte aday adayı olan arkadaşlar için yaptırdığını biliyorum."

"İKİ SAAT İÇİNDE SONUÇLARI İNSANLARA DUYURMAYI PLANLIYORUZ"

"12 bin 300 sandık vardı. Şimdi tahmin ediyorum 13 bin olacak. Hem İYİ Parti hem CHP'nin buralara yeterince görevli koyması mümkün. Biz bunu üç-dört türlü kontrol edeceğiz. Eskiden İYİ Parti yoktu sandıkta. Dijital sistemde 2 saat içinde insanlara bunu duyurmayı planlıyoruz. Sandıklara hakim olmayan bence hiç siyasete soyunmasın.

Biz geçmişten dersimizi aldık. Bu sadece Mansur Yavaş'ın seçim kazanması değil, insanların güveninin kaybolması çok kötü bir şey. İnşallah 2 saatte konuyu tam olarak alacak bir planlamayı yapıyoruz."

İlgili Haberler