Mardin Nusaybin’de patlama

Mardin Nusaybin’de patlama
Mardin'in Nusaybin ilçesinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 12 güvenlik görevlisi yaralandı.

Mardin’in sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Nusaybin İlçesi’nde, PKK’lıların tuzakladığı bombanın patlaması sonucu 2’si polis, 10’u asker olmak üzere 12 güvenlik görevlisi yaralandı.

Mardin’in 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Nusaybin İlçesi’nde güvenlik güçleri hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Bugün ilçenin Fırat Mahallesi’nde bir evde arama yapılırken, teröristlerin tuzakladığı bomba patladı. Şiddetli patlamada yaralanan 2’si polis 10’u asker 12 güvenlik görevlisi Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralılardan 7’si ayakta tedavi görürken, 1’i ağır 5 yaralının tedavisi sürüyor. 

 

HULUSİ AKAR ZİYARETTE BULUNMUŞTU

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, patlamanın meydana geldiği Mardin Nusaybin’de operasyon yapan birlikleri ziyaret etmişti.

MORAL VE DESTEK VERMEK İÇİN ORADAYDI

Nusaybin ve Şırnak’ta devam eden operasyon birliklerine moral ve destek ziyaretinde bulunmak, operasyon hakkında brifing almak üzere gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki kuvvet komutanları Nusaybin’de askeri birliklerden brifing aldıktan sonra Mardin Valiliği’ne geçti. Burada Vali Koçak ve yardımcıları tarafından karşılanan Orgeneral Akar, daha sonra makam odasına geçti. Valiler kararnemesinde Aydın Valiliği’ne atanan Vali Koçak’a yeni görevinde başarılar dileyen Orgeneral Akar şeref defterini de imzalayarak, “Bundan sonra Aydın’da buluşuruz sizinle” dedi.

Genelkurmay Başkanı Akar, şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Koçak ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki kuvvet komutanları, daha sonra Vali Koçak ile basına kapalı olarak görüştü.