Mardin ve Hakkari şehitlerinin kimlikleri belli oldu

Mardin ve Hakkari şehitlerinin kimlikleri belli oldu
Mardin'de iki, Hakkari'de ise dört asker şehit oldu. Şehitlerden geriye yürek burkan hikayeleri kaldı.

Türkiye bugün Mardin ve Hakkari’den gelen iki ayrı saldırı haberi ile sarsıldı. Mardin ve Hakkari’de PKK tarafından düzenlenen saldırılarda 6 askerimiz şehit düştü.

İLK ACI HABER MARDİN’DEN: 2 ŞEHİT

Mardin’in Derik ilçesine bağlı Soğukkuyu köyünde bir evde arama yapmak üzere operasyona giden askerler, evin önünde araçtan inerken uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. Hain saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Koç ve Jandarma Üstçavuş Mustafa Ayna şehit oldu.

Oğuz Emre Koç’un  babaocağına şehadet haberini İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri getirdi. Şehidin eşi Gülay Koç, annesi ve babası Hüseyin Koç acı haberle yıkıldı. Şehit Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç’un evli ve Aybüke (12) ile Hüseyin Emre (6) adında 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit Koç’un eşiyle birlikte 2 gün önce Çorum’da bir yakınının cenazesine katıldığı, görev yerine bugün döndüğü öğrenildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Koç’un son atamalarda Isparta’ya tayin olduğu, Mardin’deki görevinden Temmuz ayında ayrılacağı öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş’un cenazesinin yarın Çorum’da toprağa verileceği öğrenildi.

OSMANCIK’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Mardin Derik’in Bayır Mahallesi’nde, PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu iki asker şehit düştü. Şehit askerlerden birisi de 9 yıllık Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna’ydı. Çorum’un Osmancık İlçesi nüfusuna kayıtlı Mustafa Ayna’nın şehadet haberi, 3 yaşındaki kızı Melek Nas Ayna ile birlikte Muğla’nın Ortaca İlçesi’ndeki baba ocağında bulunan şehit eşi 26 yaşındaki Nazlı Ayna’ya sağlık ekiplerinin gözetiminde askeri yetkililerce verildi. Baygınlık geçiren şehidin eşi Nazlı Ayna ve şehidin kayınvalidesi Hatice Ekiz’e sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit haberinin kentte öğrenilmesi üzerine başta yakınları olmak üzere vatandaşlar, aileye taziye ziyaretine gelmeye başladı. Şehidin kayınvalidesinin iki katlı müstakil evine Türk bayrağı asıldı.

BİR AY SONRA BOLU’DA GÖREVE BAŞLAYACAKTI

Olup bitenden habersiz olan Melek Nas annesinin kucağında bebeğiyle oynarken, gözü yaşlı kayınvalide Hatice Ekiz, yakınlarına sarılarak, “Bu da mı başımıza gelecekti” dedi. Damadının bir ay sonra tayininin çıktığı Bolu Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı’nda göreve başlayacağını söyleyen Hatice Ekiz, “Damadımın geçen haftaya kadar yanındaydık. Bizi, gönderdi. 15 gün sonra kendisi gelecekti. Beraber, damadımın kardeşinin düğününe gidecektik. Yıkıldık” diyerek gözyaşını tutamadı.

HAKKARİ’DE BOMBALI TUZAK: 4 ŞEHİT

Mardin’den sonra bir acı haber de saat 07:15'de Hakkari'den geldi. Hakkari’nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleri yol emniyeti aldığı sırada el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Uzman Çavuş Harun Koçak, Uzman Çavuş Kerim Örtücü, Kıdemli Astsubay Mustafa Gevrek ve Uzman Çavuş Ali Daniyar şehit oldu.

ŞEHİDİN SON PAYLAŞIMI BAYRAK VE NAMUS OLDU

Hakkari’de şehit olan 4 askerden biri olan Ordulu Uzman Çavuş Kerim Örtücü'nün sosyal medyadaki son paylaşımı adeta şehit olmaya hazır olduğunu gösterdi. 26 yaşında ve bekar olan şehit Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün sosyal medya hesabında en son Türk bayrağı portresini paylaşarak, “Uğruna ölmekse eğer seni yaşatmak, bin defa ölürüm. Adına leke sürdürmem. Gururdur, namustur bayrak ve sancak. Aksa da kanım korkma haini güldürmem” yazdığı görüldü. Şehidin paylaşımı görenleri duygulandırdı.

Acı haberi alan aile, gözyaşlarına boğuldu. Şehit annesi 48 yaşındaki Maide Örtücü, “Biz burada rahat uyuyalım diye canlarınızı verdiniz oğlum, Allah bizi de senin şefaatine nail eylesin oğlum, bizi seninle buluştursun oğlum, Uzun uzun ağrılar diner, ayaklarımın ağrısı dine ama yüreğimin ağrısı dinmez oğlum” diyerek oğlunun ardından ağıt yaktı.

“Hainlere inat ağlamayacağım” diyen baba 51 yaşındaki Ahmet Örtücü, “Yavrum inşallah şehitlik mertebesine ulaştı. Bize dayanmak çok zor” diye konuştu. Üç erkek kardeşin en büyüğü olan Şehit Uzman Çavuş Kerim Örtücü, yarın Ünye Şehir Stadı’nda düzenlenecek törenin ardından son yolculuğa uğurlanacak.

YOZGAT’TA ŞEHİT ATEŞİ

Hakkari’de PKK bölücü terör örgütü mensuplarının yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Harun Koçak’ın (25) Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Kayalar köyündeki baba evine acı haber ulaştı.    Uzman Çavuş Koçak’ın şehadet haberi babası Alim ve annesi Miyase Koçak’a İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Kaymakam Mesut Tabakçıoğlu tarafından verildi. Haberin ulaşmasının ardından köyün girişine şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Şehit haberinin duyulmasıyla birlikte vatandaşlar şehidin baba evine başsağlığına geldi. Şehit Koçak’ın 3 ay önce başka bir terör saldırısında vücuduna şarapnel isabet etmesi sonucu yaralandığı, tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü öğrenildi. Köy muhtarı Ahmet Tatlı, Koçak’ın şehadet haberi sabah saatlerinde aldıklarını ve çok üzüldüklerini söyledi. Üzüldükleri ancak hainlere taviz vermeyeceklerini ifade eden Tatlı, “Köyümüzden görev yapan çok sayıda arkadaşlarımız var. Bu uğurda bayrak için can vermeye hazırız. Bir Harun’umuz gitti, bin Harun oluruz. Bu PKK örgütüne de hiçbir zaman taviz vermeyiz. Sevindirmeyiz, üzüldük. Üzüldük ama her kula her köye de nasip değil bir şehit vermek, şehit çıkarmak” diye konuştu. Tatlı, şöyle devam etti: ”Daha önce de yaralandı gazi olmuştu. Şarapnel isabet etmişti, yanında 4-5 arkadaşı da şehit olmuştu. Demek ki şehitlik mertebesi bu gün ona nasip oldu. Üzüntülüyüz ama gururluyuz. Bir ay içerisinde babannesi vefat etmişti onun cenazesine gelmişti. Sevilen sayılan gençlerimizden biriydi. Köyümüzden çok asker ve polis olarak yapan görev yapan var, onlarda gerekirse kahramanlar gibi görev yapıp bu uğurda taviz vermezler” diye konuştu.

İKİ AY SONRA EVLENECEKTİ

Kırşehir nüfusuna kayıtlı ve Hakkari'de şehit düşen Kıdemli Astsubay Mustafa Gevrek'in acı haberi Ahi Evran Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştı. İki ay sonra evleneceği bilinen Şehit Kıdemli Astsubay Mustafa Gevrek'in evine Türk bayrağı asıldı.

“BENİM YİĞİDİM GİTTİ”

Hakkari’de PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 4 askerden 27 yaşındaki uzman çavuş Ali Daniyar’ın Antalya’daki baba ocağına ateş düştü.

Ali Daniyar’ın Antalya Kepez İlçesi Çankaya Mahallesi Akdeniz Sitesi C Blok’ta oturan ailesine acı haberi, Antalya Merkez Komutanı Piyade Albay Hakan Eroğlu verdi. Evlerinde acı haberi alan baba Hasan Daniyar ile anne Songül Daniyar sinir krizi geçirdi. Şehidin kardeşi Tunahan Daniyar’ın, Eskişehir’de yaşadığı öğrenildi.

Şehit babası Hasan Daniyar, oğlunun 15 gün önce izne gelip gittiğini belirterek şunları söyledi: “Benim yiğidim gitti ama daha yiğitlerimiz var. Vatan sağ olsun. Allah geride kalanların yar ve yardımcısı olsun. Ne diyeyim, diyecek bir şey bulamıyorum. 15 gün önce izne gelip gitmişti. Burada 1 ay güzel vakit geçirmiştik. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Cenabı Allah, takdiri ilahi daha ne diyeyim, daha başka bir şey diyemeyeceğim.”   Uzman çavuş Ali Daniyar’ın küçük yaştan beri asker olup şehit olmayı arzuladığını sözlerine ekleyen Hasan Daniyar, “Küçük yaştan beri şehit olmak istediğini söylüyordu. Cenabı Allah isteğini kabul etti. Yüce Mevlam inşallah öbür tarafta daha iyi bir mertebeye ulaştırır” diye konuştu.Komşuları, şehit evine Türk bayrakları asarken, cenazenin yarın Antalya’da toprağa verileceği açıklandı.