Mardin ve Van'da şehit sayısı artıyor

Mardin ve Van'da şehit sayısı artıyor
Mardin’in Dargeçit ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker ve 1 köy korucusu, Van Tendürek Dağları'nda çıkan çatışmada ise 8 asker şehit oldu.

Dargeçit İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehitlerin sayısı 2'si asker, 1'i köy koruyucusu 3 kişi şehit oldu.

Geçici köy korucusu Yılmaz Alpsoy ile Midyat Devlet Hastanesi’nde tedavi gören uzman çavuşun ardından, 1 asker de doktorların tüm müdahalesine rağmen şehit oldu.

1 uzman çavuş, 1 er ve 1 geçici köy korucusunun şehit olduğu saldırıda yaralanan 1asker, 2 korucu ve sivil kadının tedavileri sürüyor.

VAN'DA 8 ŞEHİT

Van'ın Çaldıran ilçesinde Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.Van'ın Çaldıran ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 8 asker şehit olurken, 11 terörist de öldürüldü. 

Van Valiliği'nden bu sabah yapılan açıklamada, Çaldıran İlçesi Tendürek Dağı'nda bölücü terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonda çatışma çıktığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2 Eylül 2016 günü çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş olmak üzere 8 askerimiz şehit olmuş, 8 askerimiz yaralanmıştır. Yaralılarımızın hastanelerimizde tedavileri devam etmekte olup durumları iyidir. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölgede hava destekli operasyon devam etmektedir. Operasyonda 11 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

VAN VALİSİ TAŞYAPAN DÜN ŞU AÇIKLAMAYI YAPMIŞTI

Van Valisi İbrahim Taşyapan, bölgedeki çatışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Operasyonda yaralanan güvenlik görevlilerini hastanede ziyaret eden Taşyapan, aynı bölgede 4 çatışma yaşandığını belirtmişti.

Vali Taşyapan buradaki açıklamasında şehit sayısının 8'e yükselebileceğini ifadesini kullanmıştı. 

Vali Taşyapan operasyonların sürdüğünü belirterek şöyle konuşmuştu: 

3 günden bu yana Tendürek Dağı'nda operasyonlarımız sürüyor. Yaralı ve şehitlerimiz var. 12 yaralımız bu anda burada tedavi görüyor. Çok şükür durumları iyi hepsinin de. Doktorlarımız gereken ilgi ve alakayı gösteriyor. Bir şehidimizi uğurladık. Bir şehidimiz şu anda burada. Diğer şehiterimizi de hazırlamaya çalışıyoruz. Operasyon devam ediyor. Terörle mücadelemiz bütün kararlılıkla sürüyor. Asker ve polislerimiz ülkede terör bitene kadar mücadeleye devam edecek. Şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. İnşallah kısa zamanda yaralılarımız sağlıklarına kavuşacaklar. 2 yaralımızın bacaklarında sıkıntı var. Onlarda en kısa zamanda sağlıklarına kavuşacaklar inşallah.

İlgili Haberler